A Redmi Note 7 direkt kihívója lesz a 48 megapixeles kamerával szerelt Meizu M9 Note

0

A minap mutatták be a Meizu Zero készüléket, amin se gombok, se portok nincsenek. A kínai gyártó azonban egy hagyományosabb okostelefonon is dolgozik, amit a szintén nemrég leleplezett és piacra dobott Redmi Note 7 ellen indítana csatasorba. Az M9 Note jó esélyekkel veheti magát a küzdelembe február közepén, amikor végre bemutatják.

Miért vagyunk optimisták a Meizu középkategóriás telefonját illetően? Nos, ennek egyik oka a mobil kamerájában keresendő. A készülék hátlapján duál kamerakészlet fog virítani, 48 megapixeles elsődleges szenzorral, ami egy Samsung GM1 lesz. Ez egy elég nagyra sikerült érzékelő 1/2 colos mérettel, 0,8 mikrométeres pixelekkel, amelyeket nyugodtan lehet 1,6-nak is számolni a 4 az 1-ben kialakítás miatt, aminek köszönhetően 12 megapixeles fotókat lehet lőni kiváló minőségben.

Amúgy a telefonról szóló értesülések nem holmi homályos forrásból, hanem magától a cég alapítójától, Huang Zhangtól erednek, aki még a mobilban dolgozó lapkakészletet is felfedte. A Meizu M9 Note burkolata alatt egy vadonatúj Qualcomm Snapdragon 675 lesz, ami egy 11 nanométeres csíkszélességű, Kryo 460 magokkal és egy Adreno 612 GPU-val rendelkező konstrukció. Határozottan egy felső-középkategóriás lapka, rengeteg nyers erővel, 170 ezres AnTuTu pontszámmal. És ez még nem minden.

Redmi Note 7

A kínaiak telefonjába egy abszolút értékelhető kapacitású akkumulátor fog kerülni, egy 4000 mAh-s telep képében. Végignézve a jellemzőket, egyértelműen a Xiaomitól elszakadó Redmi első okostelefonja, a Note 7 (illetve a hamarosan érkező Pro verzió) lesz a fő ellenfél, ám a méltó küzdelemhez kiváló árazás is kelleni fog. Állítólag a mobil helyi valutából átszámítva 147 dolláros áron lesz majd kapható, ami valóban egy baráti árcédula. Kíváncsian várjuk a további infókat a készüléket illetően, és persze a kérdés már most is adott. Vennétek Meizu M9 Note-ot, vagy inkább a Redmi készüléke az, ami szimpatikus számotokra?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid