Reklám jelent meg a Huawei mobilok zárolt képernyőjén

0

Az ingyenes appoknál és szolgáltatásoknál a legtöbbször azért elviseljük a reklámokat, de ha egy méregdrága mobil saját rendszerében jelenik meg hirdetés, az általában már kiveri a biztosítékot. A Huawei épp ebbe a hibába esett bele, de szerencsére nem akkora a baj, mert ki lehet kapcsolni.

A Xiaomi telefonoknál már tapasztalhattunk hasonlót, de ott lehet azzal érvelni, hogy a kínai vállalat készülékei nagyon olcsók, szinte haszon nélkül adja őket a gyártó. A Huawei mobiljairól ez viszont már nem annyira mondható el, szépen zárkóznak fel a többi nagyobb márkához.

A tegnapi nap folyamán robbant az ügy, miszerint számos Huawei telefon lezárt képernyőjén megjelent a Booking.com hirdetése. Igaz, ez még az ízlésesebb fajtából való, de így is sokan felháborodtak. Egyébként hazánkban is rengeteg felhasználónál felbukkant a reklám, valószínűleg globális “problémáról” van szó.

A zárolt képernyőt felhúzva hirdetési szöveg és link is megjelenik a Booking ajánlatához

A hirdetés csak azoknál jelent meg, akik bekapcsolták a Magazin feloldás nevű funkciót, és a jó hír, hogy bármikor ki lehet kapcsolni, ha valakit zavarna. A következő menüpontot kell megkeresni:  Beállítások -> Főképernyő és háttér -> Magazin feloldás.

Te mit szólsz az ügyhöz? Zavar a Huawei ilyesfajta magatartása, vagy szerinted ez még simán belefér?

Via Reddit

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid