Rekord üzemidővel bír az LG G3!

0

Amikor bemutatták az LG G3-at, a legtöbben az üzemidő miatt aggódtak. Volt is miért, mivel a QHD felbontás nem kevés energiát igényel. A PhoneArena legfrissebb tesztje szerin azonban nem csak hogy jó lett a G3 akksija, hanem egyenesen a legjobb az okosmobilok közül!

Korábban arról számoltunk be, hogy a Samsung Galaxy S5 lett a rekorder, és tartotta is a helyét pár hónapig, de az LG G3 most letaszította a trónról.

A PhoneArena egy saját szkriptet használ a mobilok üzemidejének tesztelésére. Ez az átlagos felhasználást próbálja meg minél jobban utánozni, azaz van benne videó, zene, böngészés és hasonlók. Ezt elindítják a teljesen feltöltött mobilon, és megnézik, hogy meddig bírja futtatni.

lg-g3-akksi

Üzemidő

A Galaxy S5 8 óra 20 perc után merült le, ami remek eredmény,  de az LG G3 ennél is jobb lett 8 óra 50 perccel. Szinte hihetetlen, hogy ilyen jól bírja az új modell 3000mAh-s akksija, tekintve hogy elég komoly felszereltséggel rendelkezik. Látható, hogy az LG nem vette félvállról a dolgot, hiszen rengeteg apró optimalizálási trükköt vetettek be, amik összességében rendkívül megnövelik az akkuidőt. Az egyik ilyen fejlesztés például, hogy amikor állóképet jelenít meg a kijelző, akkor az LTPS panel “alacsonyabb fokozatban” működik, ami lecsökkenti az energiafelhasználását.

lg-g3-toltes

Töltési idő

A teszt kitért a töltési időre is, amiben szintén nagyon jól teljesít az LG G3. Percre pontosan 2 óra kellett a 100%-os szinthez, ami jobb mint a legfőbb versenytársak eredménye.

Az üzemidőre vonatkozó eredményeket egyénként érdemes fenntartással kezelni, mivel ezek nem valós használat során mért adatok, hanem egy szintetikus teszt eredményei.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid