Mától rendelhető a Blackview HERO 10, az eddigi legolcsóbb hajlítható telefon

0

A Blackview tett nemrégiben számunkra egy ígéretet, mely szerint elhozza a piacra a világ legolcsóbb hajlítható képernyős okostelefonját. A Blackview Hero 10 végre megérkezett, és valóban olyan árazást kapott, amely sokkal kedvezőbb, mint a Samsung vagy a Huawei hasonló készülékeié. Nyilván ez nem volt lehetséges bizonyos kompromisszumok nélkül, ugyanakkor az okostelefon mindent összevetve kiváló belépő lehet a hajlítható képernyős mobilok kategóriájába. A Hero 10 már rendelhető is, az alábbiakban pedig újravesszük, hogy miért lehet érdemes beszerezni a Blackview újdonságát.

  • A Blackview Hero 10 május 20-tól elérhető az AliExpressen keresztül, ahonnan kétféle színárnyalatban, feketében és lilában lehet megvásárolni. A május 20. és július 7. közötti early bird időszak alatt a készüléket nettó kb. 153.600 Ft-os áron lehet megrendelni. Erre itthon még rámehet a 27%-os áfa és némi kezelési költség. Érdemes gyorsan cselekedni, mert az első 100 vásárló ajándékba kap egy W50 típusú vezeték nélküli fülhallgatót is. További részletek és megrendelés ezen a linken!
  • A telefonra egyelőre előrendeléseket vesznek fel, a kiszállítás kicsit később várható.

A megfizethető vételár ellenére a mobilnak megvannak a maga vitathatatlan erényei. Először is kapunk egy 6,9 hüvelykes hajlítható AMOLED képernyőt, amely gond nélkül képes kibírni 250 ezer hajlítást is, illetve egy sokoldalúan felhasználható külső kijelzőt. Kapunk továbbá egy 108 megapixeles elsődleges kamerát, illetve egy 32 megapixeles szelfi képrögzítőt. Mindkettőt az ArcSoft 9.0 algoritmus segíti fényképezés során. Az okostelefon megalkotásakor hozott egyik kompromisszum az volt, hogy lemondtak az 5G hálózatok támogatásáról, de ez talán nem akkora érvágás, hiszen sok helyen még nincs is kiépítve a szükséges infrastruktúra.

Így aztán a MediaTek Helio G99 lapkakészlet is bőven megállhatja a helyét a maga 4G modemével. A készülék Android 13 operációs rendszerrel érkezik, amelyet a DokeOS 4.0 felület egészít ki rengeteg kiváló funkcióval, mint amilyen az osztott nézetes Split View vagy az Android Dynamic Island, amely az Apple dinamikus szigetét gondolja újra zöld robotos környezetben. Apropó szoftver, a telefonra három Android főverziót garantálnak alkotói.

A gyártó nem győzi méltatni a belső képernyő tartóságát és képminőségét, de nem szabad megfeledkezni a külső részre szerelt 1,19 hüvelykes kör alakú OLED megjelenítőről sem. Ezen megjelennek a fontos értesítések, láthatjuk ki hív bennünket, illetve használhatjuk önarcképek készítéséhez is, ilyenkor a 108 megapixeles kamera képe jelenik meg rajta.

A 108 megapixeles elsődleges kamera mellé egy környezetét 120 fokban érzékelő, 8 megapixeles, ultraszéles látószögű egység társul be. A 32 megapixeles szelfikamerát már említettük, illetve szót ejtettünk az ArcSoft 9.0 algoritmusról is, amely akár 18 százalékkal is feljavíthatja a fényképeket, készüljenek akár kedvezőtlenebb fényviszonyok között.

A speciális üzemmódok megkönnyíthetik a hétköznapi életet, például a FlexForm kameramód a félig kinyitott okostelefonból készít kreatív fotós eszközt. A 6 nanométeres Helio G99 talán nem a legerősebb chipset a piacon, de 12 GB fizikai és akár 24 GB virtuális RAM-mal, valamint a 256 GB háttértárral párosítva biztosíthatja a hétköznapi felhasználáshoz szükséges hardveres számítási erőt. Az okostelefon energiaellátásáról egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amely két fő cellából áll. A telep támogatja a 45 wattos gyorstöltést.

Az itt olvasható általános leírást követően igyekszünk részletesebben bemutatni az okostelefon jellemzőit.

Szemkímélő, 6,9 hüvelykes hajlítható AMOLED képernyő

A Blackview Hero 10 6,9 colos hajlítható AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, amely körül rendkívül vékony keretet találni. Ennek köszönhetően a képernyő tölti ki a telefontest 94,3%-át. A panel felbontása 2560 x 1080 pixel. A kijelző támogatja 1,07 milliárd szín megjelenítését, ezáltal produkálva élethű részleteket és élénk árnyalatokat. A gyártó igyekezett odafigyelni arra is, hogy kímélje a felhasználók szemét, ezért olyan megjelenítőt alkalmazott, amely megfelel a TÜV SÜD Low Blue Light tanúsítványnak. Az organikus képernyőkre jellemző és az erre érzékenyek számára roppant kellemetlen villódzást az 1920 Hz PWM dimmelés orvosolja. A kijelző napfényben is remekül használható, köszönhetően az 1300 nites maximális fényerőnek. A képernyő adaptív módon képes az fényviszonyokhoz igazítani a megvilágítást, így a felhasználók még közvetlen napfényben is tisztán láthatják a panelen megjelenő tartalmakat. A kijelző képfrissítési rátája 60 Hz-es, ez vélhetően azért nem lett több, hogy a mobil barátságos vételárán ne kelljen emelni.

A hajlítható képernyő és az Osztott Nézet varázslata

A modern okostelefon-felhasználók igénye arra, hogy egyszerre a lehető legtöbb dolgot csinálhassák készülékükön, teljesen érthető. Ennek érdekében a Blackview Hero 10 fel lett vértezve az úgynevezett Split View funkcióval. Problémamentesen lehet futtatni két alkalmazást a megjelenítőn, ráadásul az okostelefon mindenféle tartó vagy állvány nélkül is meg tud állni egy asztalon, vagy bármilyen más sík felületen. Így a felhasználók útközben is nézhetnek filmeket, miközben csevegnek barátaikkal, cikkeket olvashatnak, és közben szöveges, vagy hangjegyzeteket készíthetnek.

Tartóságra tervezett megjelenítő

A Blackview Hero 10 vízcsepp alakú zsanérkialakítással rendelkezik, amely kinyitott állapotban csupán 8,08 mm-es. Ez a fajta konstrukció sokkal kevésbé látványos gyűrődést eredményez a hajlítható képernyőn, amelyet UTG, vagyis ultravékony üveg oltalmaz a fizikai behatásokkal szemben. A gyűrődés a gyártó állítása szerint csak 0,17 mm-es, amely zökkenőmentes élménnyel kecsegtet a szemek és az ujjak számára egyaránt. A vállalat ígérete szerint a gyártás során alkalmazott kialakítás lehetővé teszi, hogy a mobil megjelenítője 250 ezer hajlítás után is meghibásodás nélkül működhessen. Ez azt jelenti, hogy a kijelző akár 15 éven át is a rendelkezésünkre állhat napi 45 nyitás és csukás mellett.

Sokoldalú és intelligens külső képernyő

Nem minden helyzet alkalmas arra, hogy az ember a mobilját bújja. Ezekben a szituációkban jöhet jól a Blackview Hero 10 külső részén lévő megjelenítő. Az okostelefon tulajdonosának nem feltétlenül kell kinyitnia készülékét ahhoz, hogy tisztában legyen a fontos értesítésekkel, fogadhassa a bejövő hívásokat, megnézhesse az időjárás-előrejelzéseket. A kör alakú OLED panelen a hüvelykujj egyetlen érintésével azonnal hozzáférhetnek szinte mindenhez. Plusz a képernyőt még arra is használhatják, hogy önarcképeket készítsenek a 108 megapixeles fő kamerával. A külső képernyővel a zenelejátszó vezérlése is lehetséges. Akármelyik képernyőt is használják, a felhasználók személyes adatait ujjlenyomat-olvasó és arcfelismerés oltalmazza.

Két képernyős fényképezés

A hajlítható kialakítás a fotózáshoz is további felhasználási módokat ad. A Blackview Hero 10 30-150 fokig bármilyen pozícióban szabadon beállítható, így a már említett FlexForm kameramóddal állvány nélkül is készíthetünk fényképeket, videókat, vagy élő közvetítéseket is indíthatunk. Ha vlogolni szeretnénk, gyakorlatilag csak erre a készülékre lesz szükségünk, semmi másra. Habár a fedőképernyő kapcsán erről már ejtettünk szót, ismét megemlítjük, hogy a külső megjelenítő segítségével a 108 megapixeles elsődleges képrögzítő egységet is befoghatjuk szelfik készítésére. Kinyitva vagy összecsukva is könnyedén megörökíthetjük a számunkra fontos pillanatokat, ehhez csupán a hangerőgombot kell megnyomnunk. A pénztárcabarát árazás ellenére a Hero 10 nagyon korrekt kamerákkal lett felszerelve.

A képrögzítők élén egy 108 megapixeles Samsung gyártmányú modul áll, amelyet egy 8 megapixeles, 120 fokos látószöggel rendelkező ultraszéles látószögű egység támogat. A kinyitott mobil belső oldalán 32 megapixeles szelfikamera foglal helyet. A készüléket olyan fejlett képalkotási technológiákkal is felvértezték, mint a Smart-ISO Pro, amely csökkenti a mozgási elmosódást, illetve ott van a NanoPixel Plus is, amely az éjszakai fényképek minőségén javíthat számottevően. Az ArcSoft 9.0 algoritmus csökkenti a zajokat és az elmosódást, akár 18%-kal javítva a fényképek minőségét. A készülék kapott Éjszakai Módot, fotózhatunk HDR minőségben, a Szépség Mód pedig eltünteti a bőr apró hibáit. A Portré Mód kiemeli a számunkra fontos személyeket és tárgyakat, a Panoráma Móddal pedig a tájképeket emelhetjük egy magasabb szintre.

Elegáns és kompakt flip kialakítás

Ki mondta, hogy a prémium kialakítás minden esetben vagyonokba kerül? A Blackview Hero 10 folytatja az elődök által megkezdett hagyományt, és műbőr hátlappal, valamint alumínium ötvözetből készült kerettel rendelkezik, így egyszerre biztosítja a jó fogást és a prémium érzetet. A Hero 10 168,99 x 75,47 x 8,08 mm-es dimenziókkal rendelkezik kinyitott állapotban, összecsukva pedig 75,47 x 87 x 16,25 mm-es méretekkel bír, és mindössze 198 grammot nyom. Tökéletesen illeszkedik a tenyérbe és a zsebbe is. A hajlítható kijelzős okostelefont lila és fekete árnyalatokban lehet megvásárolni.

Funkciókkal megpakolt szoftver, hosszú távú támogatással

Az iPhone 14 Pro modellek kétségkívül divatot teremtettek a Dinamikus Sziget nevű funkcióval, amely extra lehetőségeket ad a képernyőn lévő szenzorszigethez. A Blackview egyáltalán nem tagadja, hogy ez az opció megihlette őket, így létrehoztak egy saját verziót, amelyet a Blackview Hero 10-zel vezetnek be. Az általuk fejlesztett lehetőség az Android Dynamic Island nevet viseli, ennek segítségével hívásokat lehet fogadni vagy elutasítani, vezérelni lehet a zenelejátszást, hangfelvételeket lehet készíteni, illetve akkumulátoros figyelmeztetések is megjelenhetnek az interaktív sávban. A felhasználók azonnal elérhetnek több vezérlési lehetőséget anélkül, hogy megszakítanák az éppen végzett tevékenységet. Az eredeti iPhone-os funkció is lényegében ezt a célt szolgálja. Ehhez a rendkívül hasznos és sokoldalú funkcióhoz a szoftveres alapokat a DokeOS 4.0 teremti meg, amely Android 13-ra épül.

A Blackview Hero 10 lesz az első olyan készülék a gyártó termékei közül, amely három egymást követő évben megkapja a nagyobb Android verziófrissítéseket, ami óriási lépést jelent a gyártó számára az átfogóbb felhasználói élmény megvalósításában. A házon belül fejlesztett interfésszel kiegészített operációs rendszer rengeteg lehetőséget kínál a felhasználói élmény fokozására. Ott van a QR-kód olvasást biztosító Smart Scan, az Always-On-Display funkciókat kínáló Screen Attention, a Valós Idejű Feliratozás, az akár hálózat nélküli gyors adat- vagy fájlátvitelt biztosító EasyShare applikáció, a személyes és munkahelyi tereket különválasztó Workspace alkalmazás, illetve a Focus Mode, amellyel rangsorolhatjuk a ránk váró feladatok fontosságát. A már említett osztott nézetes mód pedig a multitaszkingot teszi még gördülékenyebbé.

Korrekt hardveres teljesítmény

A Blackview Hero 10 tervezői tudták, hogy valahol meg kell húzni a nadrágszíjat, ezért úgy határoztak, hogy 5G helyett egy 4G modemmel szerelt chipsetet építenek a készülék belsejébe. A választásuk a 6 nanométeres gyártási eljárással készülő MediaTek Helio G99-re esett, amely mellé 12 GB RAM és 256 GB belső tárhely kerül az összeszerelés során. Virtuális bővítéssel egyébként további 24 GB-ot lehet adni a már meglévő fizikai operatív memóriához, így összesen 36 GB is a felhasználó rendelkezésére állhat, ami akár 30%-kal gyorsíthatja az alkalmazások indítási sebességét. A hardver hőtermelését egy 12 ezer négyzetmilliméteres hűtőrendszer igyekszik féken tartani. A szoftver is besegít a gördülékeny működés érdekében. Ott van példának okáért az Atomized Memory 2.0, amelynek köszönhetően 5-9%-kal több RAM áll rendelkezésre. Egyébként a hardver egészen korrekt, 442 ezer pontos eredményt ért el az AnTuTu benchmark alkalmazásban. Nem csúcskategória, de a hétköznapi felhasználásra bőven elegendő lesz, még akkor is, ha több appot futtatunk egymás mellett a képernyőn.

Kétcellás akkumulátor

A kompakt méretek ellenére sikerült a Blackview Hero 10-be egy 4000 mAh kapacitású akkumulátort préselni, amely két különálló cellából áll. A telep 288 órányi készenléti idővel kecsegtet egyetlen feltöltéssel. Ez a bizonyos feltöltés történhet akár 45 wattal is vezetéken keresztül, és mindössze 10 perc alatt 4 órányi telefonálásra elegendő energiát juttathatunk az aksiba. A Blackview fejlett töltésvédelmi technológiát épített az akkumulátorba a biztonságos és hatékony töltés, illetve a hosszabb élettartam értekében.

Ár és elérhetőség

A Blackview Hero 10 május 20-tól elérhető az AliExpressen keresztül, ahonnan a már említett kétféle színárnyalatban, feketében és lilában lehet megvásárolni. A május 20. és július 7. közötti early bird időszak alatt a készüléket mindössze nettó 404 dolláros áron lehet megrendelni. Érdemes gyorsan cselekedni, mert az első 100 vásárló ajándékba kap egy W50 típusú vezeték nélküli fülhallgatót is. További részletek és megrendelés ezen a linken!

  • A magyar vásárlókra vonatkozó pontos árak az Aliexpress oldalán vannak kiírva. A rendelési oldalon láthatod, hogy mennyit kell pontosan fizetni. 150 euró fölött nettó árat számol fel az Aliexpress, tehát az ár nem tartalmazza az áfát, egy esetleges vámolás során ezt ki kell még fizetni itthon.
  • Frissítés: a telefon ára Magyarországról rendelve jelenleg kb. nettó 153.600 Ft. Erre itthon még rámehet a 27%-os áfa és némi kezelési költség.

Forrás: Blackview

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid