Rengeteg Facebook-felhasználónak fogják zárolni a fiókját

0

A Facebookra való regisztrációnak van egy alsó korhatára, de ezt eddig nem vette komolyan a közösségi oldal. Ezután azonban szigorúan szűrni fogják a túl fiatal felhasználókat.

A Facebook előírja, hogy mindenkinek legalább 13 évesnek kell lennie ahhoz, hogy fiókot hozhasson létre (ezt a törvények is megkövetelik). Egy amerikai újságíró azonban beépült az oldal moderátorai közé, és azt tapasztalta, hogy ezzel egyáltalán nem foglalkoznak. Simán szemet húnynak a fiatalabb felhasználók fölött, amennyiben azok más szabály ellen nem vétenek – ráadásul mindez felsőbb utasításra történik.

Miután megjelent a leleplező riport, a Facebook közleményben jelezte, hogy ezután komolyabban veszik az alsó korhatárt, és szigorúan ellenőrizni fogják a fiatalabb felhasználókat. A moderátorok természetesen a nem nyilvános tartalmakra (fotók, megosztások) is rálátnak, és ha ezek alapján úgy vélik, hogy valaki nem töltötte még be a 13 évet, akkor annak zárolni fogják a fiókját.

A zárolt felhasználók addig nem férhetnek majd hozzá a fiókjukhoz, ameddig nem igazolják egy személyazonosításra alkalmas okirattal, hogy betöltötték az alsó korhatárt. Ez egyébként sok családot rosszul érinthet, hiszen vannak, akik nap közben Facebookon tartják a kapcsolatot a fiatalabb gyermekükkel.

Forrás: Channel4

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid