Saját grafikus chipet és flash háttértárat fejleszt a Huawei

0

Az nem újdonság, hogy a kínai Huawei saját fejlesztésű chipsetekkel látja el okostelefonjainak zömét. A legújabb híresztelések szerint azonban a cég ennél is tovább menne, és önállóan tervezné meg lapkáihoz a grafikus gyorsítót, illetve a flash memóriát.

Májusban voltak olyan hírek, melyek szerint a vállalat saját operációs rendszeren dolgozhat KirinOS néven, egyértelműen azzal a céllal, hogy csökkentse a cég Androidtól való függőségét. Nyilván az alkalmazások hiánya lassítja ezt a projektet, ugyanakkor más dolgokon is agyalnak a Huawei koponyái.

Kirin

A kínaiak jelenleg az ARM által fejlesztett Mali GPU chipeket használják az általuk kreált HiSilicon Kirin lapkák belsejében, ám állítólag saját megoldás létrehozásán dolgoznak a vállalatnál. A fejlesztés révén egy jobban optimalizált, megnövelt grafikus teljesítményt biztosítanának a Huawei készülékei.

Ami pedig a flash tárolókat illeti, ha hihetünk az új értesüléseknek, a Huawei megtervezné, majd egy partner segítségével legyártatná azokat. Ez a segítőtárs lehet az SK Hynix, a Samsung vagy a Micron Technology is, magyarán szólva a kínai telekommunikációs vállalat mindenképpen professzionális társak bevonásával valósítaná meg elképzelését.

A pletyka sajnos nem ejt szót arról, mikor láthatjuk akcióban a saját fejlesztésű operációs rendszert, a grafikus gyorsítót vagy a flash háttértárat. A P9 valamikor jövő év márciusa körül lepleződhet le, ennek ellenére nem valószínű, hogy annak belsejében már feltűnnének az új hardverelemek, hiszen a teszteléshez ennél jóval több idő kell.

A KirinOS-re visszatérve, állítólag már évek óta zajlik a fejlesztés, ám még mindig sok időre van szükség ahhoz, hogy végre a nagyközönség elé is kiálljanak vele. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Huawei jelenleg még nem áll készen arra, hogy teljesen szakítson az Androiddal, és annak lehetőségeivel.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid