Saját lapkakészletet tervezne a Facebook

0

Úgy látszik, a Facebook nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint hogy kifejlesszen egy saját lapkakészletet. A közösségi weboldal alkotói olyan munkatársat keresnek csapatukba, akinek megvannak a szükséges készségei egy efféle projekt megvalósításához.

A Facebook által közzétett álláshirdetésben az áll, hogy olyan szakembert szeretnének alkalmazni, aki képes SoC/ASIC firmware és driver end-to-end fejlesztés szervezésére. Ha valaki esetleg nem tudná, az SoC azt jelenti, hogy “System on Chip”, ami lényegében egy integrált áramkört takar, amelynek részét képezi minden olyan alkotóelem, ami egy elektronikus rendszerhez szükséges (processzor, grafikus vezérlő, LTE modem, stb.). Az ASIC rövidítés pedig applikáció specifikus integrált áramkört jelent, vagyis ahogyan a nevéből sejthető, bizonyos meghatározott szoftverek vagy alkalmazások meghajtására szolgál.

A legkékebb közösségi felület által megosztott álláshirdetés nem írja le pontosan, miként szeretnék használni a saját fejlesztésű lapkakészleteket, de valószínűleg a cég mesterséges intelligenciával kapcsolatos megoldásaihoz lesznek megalkotva. A Facebook mondhatni mindenbe beleártja magát – igen ez félig-meddig célzás is volt – nem kivétel ez alól a mesterséges intelligencia fejlesztése és annak felhasználása sem. Vélhetően izgalmas újdonságokra számíthatunk majd a témában a közösségi oldalnak köszönhetően, a talán nem is olyan távoli jövőben.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid