Saját példáján keresztül magyarázták el a Facebook-vezérnek, hogy mit csinált rosszul

0

Mark Zuckerberg valószínűleg életének egyik legnehezebb szakaszát éli, ugyanis neki kell felelnie a mostanában hatalmas port kavart Facebook-botrány miatt, amelyben összesen 87 millió ember adatai szivároghattak ki. Nemrég az amerikai kongresszus előtt is felelnie kellett a közösségi oldal alapítójának, ahol jó néhány érdekes kérdést kapott.

Két napon át tartott Zuckerberg meghallgatása, órákon át tettek fel neki kérdéseket a szenátorok, és egyértelműen látszott, hogy igen kényelmetlenül érezte magát az alapító. Az egyik érdekes mozzanat az volt, amikor az egyik szenátor a következő kérdést tette fel:

“Elárulná, melyik hotelben szállt meg tegnap?”

Erre Zuckerberg szemmel láthatóan zavarba jött, majd egy kis gondolkodás után kibökött egy nemet. Ezután jött a következő kérdés:

“Szívesen megosztaná velünk, kiknek küldött üzenetet a héten?”

A Facebook vezetője erre is nemmel válaszolt, majd a kérdező elárulta, hogy pontos itt van a probléma:

“Pontosan erről van szó. A magánélethez való jogról, ennek a korlátairól, és hogy mennyiről mond le az ember azért, hogy kapcsolatba léphessen másokkal a világ minden táján. Az fő kérdés az, hogy milyen adatokat gyűjt a Facebook, kinek adja át ezeket, és hogy kérnek-e előtte engedély tőlünk.”

Mindez videón is megtekinthető:

Zuckerberg egyetértett abban, hogy minden felhasználónak magának kell döntenie arról, hogy megosztja-e másokkal az adatait, de úgy véli, hogy erre meg is van lehetőség, hiszen az emberek minden egyes posztnál vagy üzenetél beállíthatják, hogy ki láthatja azt.

Persze voltak durvább kérdések is, a Facebook alapítója összesen 43-szor válaszolt valami olyasmit, hogy “nem tudom, ennek majd a kollégáim utánanéznek”. Készült is ebből egy érdekes montázs:

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szenátorok egy része egyáltalán nem jártas az internet világában, és fogalmuk sincs róla, hogy hogyan működik a Facebook. Olyan kérdések is voltak, mint hogy:

“Hány Like és Share gomb van a világon a Facebookon kívül?”

A végére pedig itt egy humoros kép, ami jól jelzi, hogy bizony keményen megizzasztották a Facebook vezetőjét az elmúlt napokban (ne nem mintha sajnálnánk):

Via SzereltekMagyarország, Index

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid