A Samsung bemutatta forradalmi megoldását, ami teljesen szükségtelenné teszi a szenzorszigetet

0

Csak nemrég írtunk róla, hogy a Samsung úgy venné fel a harcot a notch-os megoldásokkal, hogy a kijelző mögé építené a szelfikamerát, most viszont be is mutattak egy komplett technológiát, ami ennél is tovább megy.

Nemrég tartották meg az OLED Forum nevű konferenciát Kínában, ahol a Samsung leleplezte a jövő kijelzőtechnológiáját. Egy olyan AMOLED panelről van szó, amibe gyakorlatilag minden integrálva van, ami az előlapon szokott lenni.

A Samsung úgy képzeli el a jövő mobilját, hogy a kijelző a teljes előlapot elfoglalja, és e mögött vannak a különféle szenzorok, a szelfikamera, a hangszóró és természetesen az ujjlenyomat-olvasó is. Így a notch gyakorlatilag teljesen szükségtelenné válik, és az egyéb, kicsúsztatható vagy motorikus kamerás megoldásokra sem kell áttérni.

Arról már többször olvashattunk, hogy a Galaxy S10 megújult dizájnnal jön, de azt még nem tudni, hogy a fenti megoldásból mennyi valósul meg a következő csúcsmodellben. Az ujjlenyomat-olvasó már biztosan a kijelzőben lesz, de a teljesen kiforrott technológiára, aminél mindent a panel mögé rejtenek, valószínűleg még várni kell 1-2 évet. Majd talán a Galaxy S11-ben vagy S12-ben…

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid