A Samsung és a Google közösen fejleszt új mesterséges intelligencia funkciókat

0

A Samsung januárban jelentette be a Google által fejlesztett Círcle to Search, vagy magyarul Keresés Bekarikázással nevű mesterséges intelligencia funkciót, amikor a Galaxy S24 szériát bemutatta, még azelőtt, hogy a keresőóriás a saját Pixel zászlóshajóihoz beharangozta volna. Ez egyértelmű jele annak, hogy a két vállalat közötti együttműködés soha nem volt szorosabb. Ennek a kollaborációnak a gyümölcsei újabb mesterséges intelligencia funkciók lesznek a jövőben.

A Samsung Mobile, illetve Rick Osterloh, a Google platformokért és eszközökért felelős vezető alelnöke által publikált X-es posztok megerősítik a két vállalat közötti együttműködést, amelynek célja többek között új mesterséges intelligencia funkciók fejlesztése a két gyártó Android operációs rendszert futtató eszközeire.

Osterloh nemrég találkozott is a Samsung Electronics elnökével, TM Roh-val, ez adott további apropót nyilatkozatának. Állítása szerint a Samsung és a Google közötti partneri kapcsolat soha nem volt erősebb, és izgatott a mesterséges intelligenciával kapcsolatos együttműködésük miatt, mivel szerinte rengeteg lehetőség áll mindkét vállalat előtt.

A Samsung részéről még hozzátették, hogy a két vállalat közös jövőképének középpontjában a lehető legjobb androidos termékeket és szolgáltatásokat kínáló ökoszisztéma megvalósítása áll, és izgalmas dolgokat ígérnek minden Android, illetve Galaxy felhasználó számára.

A jövőben tehát sokkal több mesterséges intelligencia funkciót láthatunk majd a Samsung és a Google készülékein, olyanokat, amelyeket a két tech gigász közösen fejlesztett ki. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen újdonságokkal készül a két vállalat, de az biztos, hogy az MI körüli felhajtás nem mostanában fog alábbhagyni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid