8K videófelvétel és fejlett AI-képességek – itt a Samsung új szuperchipje

0

A Samsung hivatalosan is bemutatta az Exynos 9820-at, ami a gyártó új csúcslapkája, és elsőként minden bizonnyal a Galaxy S10 modellekben találkozhatunk majd vele.

Az új Exynos 9820 már 8 nm-es LPP (Low Power Plus) FinFET gyártástechnológiára épül, és egy 4. generációs CPU-t tartalmaz három klaszterrel. A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy kapunk két nagy teljesítményű “egyéni” processzormagot, két szintén erős Cortex-A75 magot, valamint négy darab energiatakarékos Cortex-A55 magot. A Samsung szerint az egymagos teljesítmény 20%-kal, a többmagos 15%-kal, az energiatakarékosság pedig 40%-kal lesz jobb, mint az előd Exynos 9810 esetében.

A grafikai munkát a vadonatúj Mali-G76 GPU végzi 12 magos verzióban (MP12), ami 40%-os teljesítménynövekedést hozhat, miközben itt is javul az energiatakarékosság. Emellett ezúttal egy dedikált NPU (Neural Processing Unit) is került a chipsetbe, ami a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos feladatokat végzi igen hatékonyan.

Említést érdemel még az új LTE-Advanced Pro modem, ami egy nagy lépés az 5G irányába, ugyanis ez akár 2 Gbps-os letöltési sebességet is lehetővé tesz. További érdekesség, hogy a 8K videófelvételt is támogatja a chip 30fps sebességgel, így akár már a Galaxy S10-ben is megjelenhet ez az opció.

Az Exynos 9820 tömeggyártása az év végén indul, így a Samsung Galaxy S10 debütálásakor már nagyobb mennyiség fog rendelkezésre állni.

Forrás: Samsung, via GSMArena

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid