A Samsung felhagy a saját tervezésű CPU magokkal

0

Mióta 2016-ban debütált a Samsung Galaxy S7 páros, és a belsejükben az Exynos 8890, azóta a dél-koreai gyártó a házon belül fejlesztett Mongoose magokat használja felsőkategóriás okostelefonjai burkolata alatt, legalábbis azokban, amelyekben nem Qualcomm chipset zakatol. Sajnos ennek mostantól vége, mert a Samsung bezárja austini gyárát Texasban, egyúttal pedig elbocsájt 300 munkatársat. A döntés december 31-én lép érvénybe.

A Samsung szóvivői megerősítették a szomorú hírt, és egyúttal meg is indokolták azt. Állításuk szerint azért döntöttek így, hogy az Exynos lapkákat még versenyképesebbé tehessék, bár ez valószínűleg sovány vigasz az austini munkatársak számára. A legtöbben arra tippelnek, az egyedi tervezésű processzormagokat hamarosan ARM megoldások válthatják.

Korai spekulációk szerint a Samsung Galaxy S11 piacra kerül majd Exynos és Snapdragon processzorral is, pontosan úgy, ahogyan eddig. Hogy melyiket tudjuk megvásárolni, csak attól függ, mely régióban akarjuk beszerezni a készüléket. Nálunk egyébként hagyományosan az Exynos variáns szokott forgalomba kerülni. A következő Samsung zászlóshajó belsejében szolgálatot teljesítő Exynos 9830 4 darab Cortex-A77 maggal fog dolgozni, és ehhez jöhet majd négy energiatakarékos megoldás, valószínűleg Cortex-A55. Ezen kívül már az is nyílt titok, hogy a Samsung az AMD csapatával közösen készít grafikus gyorsítókat a jövő okostelefonjaiba, bár ezekre még vélhetően várni kell egy darabig.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid