A Samsung Galaxy A52s komoly teljesítményt nyújt majd az új processzornak köszönhetően

0

Egy ideje már hallani lehet a Samsung Galaxy A52 frissített változatáról, amelyet valószínűleg Galaxy A52s néven helyeznek majd forgalomba. Túl sokat a készülék hardveres jellemzőiről eddig nem lehetett tudni, de most a Galaxy Club csapatának köszönhetően egy igen fontos rejtélyről hullott le a lepel. Ők ugyanis kiszúrták az újdonságot a Geekbench adatbázisában, így kiderült a belsejében dolgozó processzor típusa, és az is, hogy milyen teljesítményre lehet számítani. Spoilerveszély: nagyon jóra.

Az okostelefon az SM-A528B modellszámmal szerepel a szintetikus tesztalkalmazás listázásában, amelynek adatai alapján a Samsung Galaxy A52s belsejében a számításokat Snapdragon 778G lapkakészlet fogja végezni. A chipset remek választás, ugyanis lényegesen erősebb, mint az alapmodell, vagyis a Galaxy A52 burkolata alatt zakatoló Snapdragon 720, de még az 5G-s Galaxy A52 variánst működtető Snapdragon 750G-t is felülmúlja teljesítmény tekintetében.

A Geekbench tesztjét egy olyan Samsung Galaxy A52s prototípuson futtatták, amelyben a már említett lapkakészlet mellett 8 GB RAM teljesített szolgálatot, de valószínűleg lesz olyan kiszerelés is, amelyben csupán 6 GB operatív memória dolgozik. A próbára tett okostelefon Android 11 operációs rendszert futtatott, ebben nincs semmi meglepő, hiszen az Android 12 leghamarabb az év végén jelenhet meg a Samsung mobiljain, és valószínűleg 2022-ig is eltarthat, mire az összes Galaxy A52 modell, beleértve a most feltűnt Galaxy A52s-t is, megkapja az új szoftvert.

Samsung Galaxy A52

Akad néhány további információ is, ami kiderült a Samsung Galaxy A52s kapcsán, napvilágra kerültek például azok a lehetséges árnyalatok, amelyekben be lehet majd szerezni a készüléket. Az értesülések szerint fehér, fekete és világoszöld színben vásárolhatjuk meg a középkategóriás okostelefont, amely valamikor az európai piacokon is megjelenik, állítólag 449 eurós áron (~162.000 Ft). Arról egyelőre nincs információ, hogy a megnövelt processzoros teljesítményen kívül milyen fejlesztéseket várhatunk a Samsung Galaxy A52s esetében, de nem lennénk meglepődve, ha a közeljövőben újra hallanánk a mobilról.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid