Bemutatták a forgatható kamerás Samsung Galaxy A80-at

0

A dél-koreai gyártó bemutatta vadonatúj mobilját, a Samsung Galaxy A80-at, ami nem egy mindennapi készülék lett: slider mechanizmust kapott, és a kamerája még forog is.

A korábbi pletykákban még Galaxy A90 néven emlegették a mobilt, de végül a Samsung Galaxy A80 lett a hivatalos név, és a készülék kissé meglepő módon pontosan olyan furcsa lett, mint vártuk. A korábbi koncepciók és kiszivárgott tervek beigazolódtak, a mobil valóban egy teljesen új megoldással teszi szükségtelenné a szenzorszigetet.

A Galaxy A80 tripla hátlapi kamerája alapesetben hátrafelé néz, ám a mobil teteje motorikusan kicsúsztatható, és ilyenkor a szenzorokat magába foglaló kapszulaszerű rész megfordul, így az egész átalakul szelfikamerává.

A fő érzékelő 48 MP-es, vagyis a legnagyobb felbontású, ami eddig Samsung telefonba került, és ehhez jön még egy 8 MP-es ultraszéles látószögű egység, valamint egy 3D-s ToF szenzor, ami a portréképeknél jöhet majd jól.

A Galaxy A8 egy hatalmas, 6,7 colos, Full HD+ (2400×1080) felbontású Super AMOLED kijelzővel bír, ám a nagyon vékony keret miatt nem is tűnik olyan nagynak a telefon. Egyébként a felső káva még a Galaxy S10-énél is vékonyabb, ami annak köszönhető, hogy nem csak a szelfikamerát, hanem a hagyományos beszédhangszórót is száműzték az előlapról. Helyette a Samsung Sound on Display megoldását kapjuk, ami a képernyő rezegtetésével generálja a hangot.

Hardveres téren sem lehet panaszunk, a Qualcomm vadonatúj Snapdragon 730 lapkája hatja a mobilt 8 GB RAM és 128 GB tárhely mellett. Sajnos azonban nincs bővítési lehetőség, és a 3.5 mm-es jack csatlakozóról is le kell mondanunk. Nincs továbbá arcfelismerés sem, ehhez túl gyakran kellene használni a slider mechanizmust, van viszont ujjlenyomat-olvasó, mégpedig a kijelzőbe építve.

Jó hír, hogy az aksi is viszonylag méretes lett, egy 3700 mAh-s telep került a mobilba, ráadásul 25W-os gyorstöltést kapunk, ami nem mellesleg gyorsabb, mint a Galaxy S10 töltése (18W).

A Samsung Galaxy A80 három színben lesz kapható (Phantom Black, Angel Gold és Ghost White), és Európában május 29-én jelenik meg 649 eurós áron.

Forrás: Samsung, Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid