Részletes Samsung Galaxy Fold bemutató + 10 érdekesség a mobilról!

0

Samsung Galaxy Fold lesz az első szélesebb körben is elérhető hajlítható telefon, ez már szinte biztos, hiszen az elkövetkezendő 1-2 hétben számos országban fog megjelenni. Éppen ezért mostanában több helyen is felbukkant a mobil, és mutatunk is nektek róla egy részletesebb ismertetőt.

A Galaxy Fold bemutatója után egy jó ideig még nem lehetett ténylegesen kézbe venni és kipróbálni a készüléket, csak a Samsung által kiadott felvételek voltak, a napokban viszont több ismert techvideós is is megkaparintotta az újdonságot. Mutatjuk az egyik kedvencünk, MKBHD videóját a dél-koraiak hajlítható telefonjáról:

A videóban több érdekesség is említésre kerül a Galaxy Foldról, ezekből kiemelünk 10 fontosabb dolgot:

  • A mobil meglehetősen vastag és nehéz, de ezt eddig is tudtuk. Nagyjából olyan, mintha két készülék lenne kijelzővel egymás felé fordítva.
  • Teljesen összehajtva is marad egy kis hézag a hajtásnál, vagyis át lehet látni a mobilon.
  • Nem teljesen sima a nagy kijelző, van középen egy kis függőleges hajtási nyom, ami valamennyire látható és érezhető is, de a valóságban nem túlzottan zavaró, könnyel el lehet róla felejtkezni.
  • A hajlítási mechanizmus nagyon jó lett, erősek a zsanérok és a mágnesek, remekül működik a dolog. Viszont két kéz kell a kinyitáshoz, egy kézzel nem nagyon megy.
  • A különálló oldalsó ujjlenyomat-olvasóval nem csak feléleszteni lehet a mobilt, de Bixby gombként is funkcionál.
  • Jól látszik a képeken, hogy van egy méretes notch a nagy kijelzőn, az viszont kevésbé szembetűnő elsőre, a jack csatlakozó sajnos kimaradt. Fura, hogy ekkora készülékre nem fért rá.
  • A széles notch-os részen nem lehet lehúzni az értesítési sávot, ez csak a kijelző bal felén működik.
  • Összesen 6 kamerát kapott a telefon: van egy 10MP-es szelfikamera a kisebb, 4,6 colos külső kijelző fölött, egy 10+8MP-es duál szelfikamera a belső nagy kijelzőhöz, hátra pedig három szenzor is kerül, amik megegyeznek a Galaxy S10 kameráival (normál, ultraszéles és telefotó).
  • Két akkumulátor van a mobil két felében, amelyek összesen 4380 mAh kapacitásúak, és támogatott a fordított vezeték nélküli töltés is.
  • A támogatott alkalmazások esetében (most még főleg Samsung és Google appok) működik az alkalmazásfolytonosság, vagyis ha váltasz a két kijelző között, akkor ugyanott folytathatod, amit épp csináltál. A kezdőképernyő viszont teljesen különállóan működik a két kijelzőn.

A Samsung Galaxy Fold már előrendelhető az USA-ban közel 2000 dolláros áron, és április 26-án hivatalosan is megjelenik. Állítólag mér 10 ezernél is többen rendelték elő.

A készülék Európában is kapható lesz nem sokkal ezután, de eleinte csak néhány országban. az ára pedig 2000 euró, vagyis kb. 640 ezer Ft lesz.

Ha pedig még van egy kis időd, akkor érdemes megnézni az alábbi kicsomagoló és bemutató videót is, ez is nagyon friss:

Forrás: MKBHD, Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid