Samsung Galaxy Note 7 problémák, hibák

18

A napokban több friss hír is megjelent a Samsung Galaxy Note 7-tel kapcsolatban felmerült problémákról, ezért írtam egy kis összefoglalót a jelenlegi helyzetről azoknak, akik érdeklődnek a készülék iránt.

Frissítés: A Samsung visszahívja az összes Galaxy Note 7-et. Részletekért kattints ide.

Beragadó S Pen

Erről már beszámoltunk korábban, de azóta friss infók érkeztek. A lényeg röviden, hogy több olyan eset is előfordult, hogy valaki a kelleténél erősebben nyomta vissza a helyére a Note 7 érintőceruzáját, így az beragad. Azóta kiderült, hogy a hiba valószínűleg nem a készülékben, hanem magában a tollban van: előfordulhat ugyanis, hogy megadja magát az S Pen kipattintó gombja.

note-7-header-jack-usb-c

A beragadt tollat egy kis ügyeskedéssel ki lehet szedni (pl. egy tűvel), de a hibás darab később sem fog megfelelően működni. A GSMArena információi szerint a Samsung tisztában van a problémával, és kicserélik az elromlott ceruzákat (valószínűleg egy újabb, módosított darabra, aminél már nem jön elő a hiba). Ha pedig esetleg nem tudod kiszedni az S Pent, akkor hivatalos szervizhez kell fordulni, és ebben az esetben is új tollat kapsz.

Fontos újra kiemelni, hogy nem minden Note 7-nél hibás a toll, rendeltetésszerű használat mellett kicsi rá az esély, hogy előjöjjön a probléma. Figyelni kell rá, hogy nem nyomjuk be túl erősen az S Pent, és akkor nem lesz gond.

Felrobbanó, kigyulladó Note 7-ek

Múlt héten volt egy ilyen eset, most pedig egy másik. Mindkétszer töltés közben kapott lángra a Note 7, valószínűleg nem gyári töltő használata vagy valamilyen USB-C átalakító miatt. Ezek csak egyedi esetek, de állítólag a Samsung már vizsgálja az okokat, sőt, egy dél-koreai lap szerint fel is függesztették a gyártást és a kiszállítást. Emiatt tovább csúszhat a Note 7 megjelenése.

Galaxy-Note-7-explodes-01

Random összeomlások, újraindulások

Több Note 7 tulaj is arra panaszkodott külföldi fórumokon, hogy néhány nap használat után működési hibák jönnek elő, rendszeresen lefagy a készülék, újraindul (pontosabban bootloopban ragad), stb. Többek között a PhoneArena tesztelésre kapott készüléke is megadta magát, és azóta sem tudnak vele mit kezdeni.

fotó: PhoneArena

fotó: PhoneArena

A hiba pontos okát egyelőre nem tudni, de állítólag a nemzetközi, Exynos processzorral szerelt variánsok érintettek. A beszámolók szerint egyelőre a hivatalos Samsung boltok sem tudnak mit kezdeni az elromlott darabokkal, ezért azonnal cserélik a visszavitt készülékeket.

Akkor most nem érdemes Note 7-et venni?

Mivel nem tömeges esetekről van szó, szerintem nyugodtan vehet bárki Note 7-et, aki kinézte magának. Ha valami baj lesz vele, akkor a Samsung úgyis javítja vagy cseréli, túlzottan nem lehet befürödni vele. Kezdeti problémák szinte minden frissen megjelent készüléknél előfordulnak, és bármelyik márkánál ki lehet fogni hibás darabot. Az pedig nem véletlen, hogy a legtöbbször Samsung és iPhone hibákról lehet hallani. Ezek a legnépszerűbb készülékek, rengeteg fogy belőlük, emiatt több is a meghibásodás (nagy számok törvénye). De ez még nem jelenti azt, hogy rosszak lennének.

Magyarországon hivatalosan szeptember 16-ától lesz kapható a Galaxy Note 7, az előrendelőknek pedig mostanában kellene megkapniuk a készüléküket, persze lehet, hogy ebben is lesz némi csúszás.

Te gondolkozol Note 7 vásárlásán?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid