7+1 fontos infó, ami kiderült a Samsung Galaxy Ring okosgyűrűről

0

A Samsung az MWC expó keretein belül részlegesen bemutatta a Galaxy Ring névre hallgató okosgyűrűt, amiről egy ideje már lehetett hallani pletykákat. Még nem derült ki minden részlet az újdonságról, de azért jó néhány fontos infót elárult a gyártó, ezeket vesszük most sorra!

Három színben lesz kapható

A Samsung Galaxy Ring megvásárolható lesz ezüst, fekete és arany színekben. Ezek fantázianeveit még nem döntötték el, de a prototípusokat már megmutatták.

Nagyon könnyű lesz a Samsung Galaxy Ring

A Samsung kütyüje mérettől függően 2,3 és 2,9 gramm közötti súllyal rendelkezhet, vagyis jóval könnyebb lesz, mint az Oura Ring, ami jelenleg az egyetlen említésre méltó versenytárs. Utóbbi 4 és 6 gramm között van, szintén a választott méret függvényében.

9 méretből lehet majd választani

A Samsung Galaxy Ring 9-féle méretben lesz elérhető, az 5-östől a 13-asig. A legkisebb verzió belső körmérete így durván 49 mm lehet, a legnagyobbé pedig 70 mm. Lesz egyébként egy másik, egyszerűbb jelölés is (S, M, L és XL), de remélhetőleg kiadnak valamiféle előzetes csomagot, amivel a vásárlók lemérhetik, hogy pontosan milyen méret fog passzolni, az Oura Ring esetében legalábbis így oldják meg.

Új mérőszám: My Vitality Score

A Samsung bevezeti az úgynevezett My Vitality Score-t (vitalitás/egészség pontszám). Ez sok tényezőből áll össze, nézi majd, hogy mennyit mozgunk, hogyan alakul a pulzusunk a nap során, milyenek az alvási mutatóink, stb. Egészségesebb életmóddal javítható lesz a pontszám, ami sokak számára motiváló lehet, illetve tippeket is ad majd a Samsung ehhez.

A Samsung okosóráinál hosszabb lesz az üzemidő

Pontos számot egyelőre nem közölt a Samsung, de mindenképpen több napos üzemidőre lesz képes a Galaxy Ring, vagyis a gyártó óráihoz képest tovább bírja majd egy töltéssel. Lesz több üzemmód is, amelyekkel ki lehet majd tolni a működési időt. Az Oura Ring egyébként 4-7 napot bír ki, talán valami hasonlóra számíthatunk a Samsung újdonságától is.

Fejlett szenzorokkal szerelik fel

A funkciókról még nem árult el túl sokat a Samsung, de úgy néz ki, hogy a Galaxy Ring leginkább egészségkövetésre lesz használható, és ehhez fejlett szenzorokkal szerelik fel az eszközt. Méri majd a pulzust, figyeli az alvást és az éjszakai mozgást, illetve lesz női cikluskövetés is többek között.

Egy darabig csak Android telefonokkal fog működni, de Galaxy-exkluzív is lehet

Az szinte biztosra vehető, hogy a megjelenés után egy jó darabig nem lesz kompatibilis a Galaxy Ring az Apple eszközeivel, és a Samsung azt reméli, hogy egy ilyen kütyü miatt sokan lesznek, akik Androidra váltanak. Erről ugyan nem esett szó, de még az is lehet, hogy eleinte csak Samsung telefonokkal fog együttműködni az okosgyűrű.

Még idén megjelenik

A hosszadalmas engedélyeztetései eljárás miatt korábban bizonytalan volt, hogy mikor is jelenhet meg ténylegesen a Samsung Galaxy Ring, de most úgy néz ki, hogy szinte biztos az idei debütálás. Valószínűleg nem egy külön eseményen, hanem a Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6 modellekkel együtt jelentik majd be az új kütyü végleges specifikációit és funkcióit valamikor nyáron, így jó eséllyel legkésőbb ősszel meg lehet majd vásárolni.

A Samsung Galaxy Ring ára egyelőre nem ismert, de a nyár végi bemutatón remélhetőleg erről is lehull majd a lepel.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid