A Samsung Galaxy S20 és a Note 20 mobilok már nem kapnak Android 14-et

0

A Samsung az újabb felsőkategóriás telefonjaira már négy nagy verziófrissítést ígér, amivel még a Google-t is beelőzik, ezt azonban a Galaxy S21 szériával kezdődően vezették be, így a Galaxy S20 mobilok, illetve néhány másik hasonló korú modell már sajnos kimarad az Android 14 frissítésből. Ezeket vesszük most sorra.

Az első olyan készülékek, amikre a Samsung megígérte a négy nagy verziófrissítést, az alábbi modellek voltak:

  • Galaxy S21 széria mobiljai
  • Galaxy Z Flip 3
  • Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy Tab S8 széria táblagépei

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az elődök, vagyis a Galaxy S20 mobilok, a Galaxy Z Fold 2, a Galaxy Z Flip 2, valamint a Galaxy Tab S7 modellek már kimaradnak ebből, és így sajnos nem is frissülnek tovább. A 2020-ban megjelent készülékek még Android 10-zel érkeztek, és az Android 13 volt rájuk az utolsó nagy frissítés (kivéve a Tab S7 széria, ami Android 12L-ig frissült).

A Note sorozatot lezáró Galaxy Note 20 és Note 20 Ultra szintén 2020-ban jelentek meg Android 10-zel, és szintén az Android 13 volt az utolsó nagyobb update rájuk, akárcsak a Note 10 Lite-ra.

A középkategóriában szintén lesz néhány népszerű modell, amelyekre már nem várható újabb Android verzió, ilyen például a Galaxy A51 és a Galaxy A71. A Galaxy A32 pedig még kérdéses, de sok esélyt nem adunk neki.

Persze azért a tulajoknak valószínűleg így sem lehet okuk panaszra, kellően hosszú támogatást kaptak a felsorolt mobilok, de sajnos már eljárt fölöttük az idő. A jó hír az, hogy elég akár eggyel újabb modellre váltaniuk (pl. Galaxy S21), és máris két verzióval tovább fog frissülni a mobiljuk, hiszen ezekre már érvényes a megnövelt támogatási idő. Az említett Galaxy S21 széria tagjai például egészen Android 15-ig frissülni fognak.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid