Samsung Galaxy S21, S21+ és S21 Ultra sajtóképek – Megvan a végleges kinézet!

0

A rengeteg nem hivatalos renderkép után most végre megérkeztek az első valódi sajtóképek a Galaxy S21 mobilokról, vagyis most már teljes mértékben ismert az új Samsung zászlóshajók dizájnja!

Az alábbi képeket a Winfuture nevű német weboldal tette közzé, és mivel ők már számtalanszor buktattak le különféle készülékeket jóval a bemutató előtt, így most sincs okunk kételkedni bennük.

Mint azt már korábban többször leírtuk, három modell lesz, az alábbi nevekkel:

  • Samsung Galaxy S21
  • Samsung Galaxy S21+
  • Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21

A Galaxy S21 négyféle színben lesz elérhető, ezek az alábbiak:

Az S21 egy 6,2 col körüli, lapos Full HD+ Super AMOLED kijelzőt kaphat 120 Hz-es képfrissítéssel, a hátlapján pedig 3 kamera lesz (12 MP-es fő szenzor, 64 MP-es ultraszéles látószögű és 12 MP-es 3x telefotó). A mobilt természetesen a Snapdragon 888 vagy az Exynos 2100 hajtja majd régiótól függően, és egy 4000 mAh-s akkumulátorra számítunk.

Samsung Galaxy S21+

Ez gyakorlatilag csak méretben tér majd el az alap modelltől, a kijelző ezúttal is lapos lesz, de már 6,7 colos. A hátlapi kamerák és a hardver ugyanaz, az akku viszont már 4800 mAh-s lehet.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Az S21 Ultra lesz az igazi csúcsmodell, ez egy 6,8 colos hajlított kijelzővel érkezik, amelynek a felbontása WQHD+, a képfrissítése pedig 120 Hz-es és adaptív (1 Hz és 120 Hz között változik a tartalomtól függően), köszönhetően az újabb LTPO technológiának, ami a Note 20 Ultrában debütált.

Az S21 Ultra egy új kamerarendszert is kap, kezdve a 108 MP-es fő szenzorral, ami egy frissebb megoldás lesz, mint amit az S20 Ultránál és a Note 20 Ultránál használtak. A 12 MP-es ultraszéles látószögű egység megegyezik a kisebb modellekével, telefotó kamerából viszont kettő is lesz. Az egyik egy 10 MP-es “közeli” zoom kamera 3x nagyítással, a másik pedig egy szintén 10 MP-es, de már 10x-es optikai zoomra képes egység. Az S21 Ultra esetében lézeres autofókuszt is felhasznál majd a Samsung, hogy elkerüljék az előd fókusszal kapcsolatos gondjait.

Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh körül lehet majd, de töltő állítólag nem lesz a dobozban egyik modell esetében sem. Az Ultra verzió nagy újítása lehet még az S Pen támogatás, bár a ceruzának nem lesz helye a házban, és külön kell majd megvásárolni a telefonhoz.

A Samsung Galaxy S21 széria bemutatóját január 14-én tartják, és ekkortól elő is lehet majd rendelni a készülékeket. A megjelenés pedig durván két héttel ezután, január 29-én várható.

Források: Winfuture (1), (2), Ishan Agarwal

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid