Eltűnt a “látta” funkció a Messenger kezdőlapjáról

0

Úgy néz ki, még nem ért véget a funkciók eltűnése a Facebook Messengerből. A képek és a becenevek után már a “látta” jelzések sem látszanak, igaz, egyelőre csak a kezdőlapon.

A mai napon rengeteg hazai felhasználónál egyik pillanatról a másikra eltűntek a “látta” jelzések a beszélgetések mellől a csevegések listájában. Így csak akkor láthatjuk, hogy a másik fél olvasta-e az üzenetünket, ha megnyitjuk azt.

A “látta” jelölések eltűnése valószínűleg nem véletlen, a napokban a Facebooknak több funkciót is le kellett kapcsolni, ugyanis azoknak a megvalósítása nem felelt meg az EU-s adatvédelmi szabályoknak. Erről egy figyelmeztető üzenetet is kaptak a felhasználók a Messenger és az Instagram appokban, de azt nem részletezték, hogy milyen funkciók váltak elérhetetlenné.

Íme pár változás, amikről még tudomásunk van:

  • Nem látszanak a korábban küldött és fogadott képek, dokumentumok.
  • Eltűntek a becenevek, és nem is működik a funkció.
  • A szavazások indítását is korlátozták a beszélgetésekben (a legtöbbeknél a csoportos csevegésekben egyáltalán nem működik a funkció).
  • Gond lehet a beszélgetésekben való kérdésessel is.
  • Elküldés előtti, elküldött és fogadott képek szerkesztése sem megy.

Jelen állás szerint a Facebook azon dolgozik, hogy összhangba hozza ezeknek a funkcióknak a működését az EU-s szabályokkal, azt azonban nem tudni, hogy mikor lesznek újra elérhetők.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid