Gombnyomásra válik átlátszóvá a Nubia Red Magic 6 hátlapja

0

A ZTE alatt tevékenykedő Nubia brand következő gamer okostelefonja Red Magic 6 névre fog hallgatni, legalábbis ez derült ki abból a kedvcsináló videóból, ami nemrégiben került ki az internetre, és a szóban forgó készülék egy különleges tulajdonságát mutatja be. Egy spéci technológiának köszönhetően a mobil hátlapja egyetlen gombnyomás hatására képes lesz áttetszővé válni, így magunk is megnézhetjük, hogy milyen komponensek teszik lehetővé a működését.

A telefon hátoldalán egy elektrokróm anyag lesz majd, amelyet egy gomb megnyomása képes lesz áttetszővé varázsolni. Valami hasonlót már lehetett korábban látni a OnePlus jóvoltából is, lényegében némi elektromos áram hatására megváltozik a molekulák elrendezése, ez teszi lehetővé a betekintést a telefon burkolata alatt dolgozó alkatrészekre. Ezen a rövid, alig fél perces videón ezt a csodát lehet működés közben látni.

Amúgy a különleges hátoldali panelt nem számítva nagyjából egy a Red Magic 5G készülékéhez hasonló külalakra lehet majd számítani.

Hasonló, de azért nem teljesen azonos ötletet lehetett látni a OnePlus Concept One esetében, ahol egy ilyen bevonat fedte el az elsődleges képrögzítő szenzorokat, amiket csak akkor lehetett látni, amikor szükség volt rájuk, egyébként pedig el voltak rejtve.

Egy másik kínai gyártó, a Vivo is villantott valami hasonlót korábban. Eddig egyik készüléket sem igazán lehetett megvásárolni, de jövőre ez a megoldás akár széles körben is elterjedhet.

A Nubia megerősítette, hogy a Z szériás zászlóshajójuk belsejében Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet végzi majd a számításokat, de nyilvánvalóan a Red Magic 6 esetében sem fogják ennél a processzornál alább adni. Egyelőre nem tudni többet a kínai gyártó gamer telefonjáról, de most, hogy feltűnt végre a színen, rajta tartjuk a szemünket, és ha megtudunk róla valamit, azt megosztjuk veletek is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid