Láthatatlanná váló hátlapi kamerákkal debütált a OnePlus Concept One

0

Végre kiderült, milyen újdonsággal készült a OnePlus idén januárra, ez pedig nem más, mint a Concept One nevű koncepció mobil, ami egy a McLarennel közösen fejlesztett okostelefon, mégpedig eltűnő hátlapi kamerákkal. A készülék képrögzítő egységei csak akkor láthatóak, amikor éppen használjuk őket, egyébként pedig egy sötét üvegréteg mögött rejtőzve várják, hogy megidézzék őket.

A koncepció telefon alapvetően a OnePlus 7T Pro-ra épül, ugyanúgy helyezkednek el rajta a gombok, a kamerák, sőt, a pop-up szelfikamera is, ami viszont mindenképpen szembetűnő, hogy a mobilt a McLaren különleges sárga árnyalatában pompázó bőrbe öltöztették. A készülék legnagyobb érdekessége azonban a hátlapi kamerarendszer, amely eltűnik az ezt védő üveg mögött, ha éppen nincsen rá szükség. Ezt egy elektrokróm üveg teszi lehetővé, ami akkor válik átlátszóvá, amikor feszültséget kap. Az inspiráció a McLarentől ered, ők ugyanis már használják ezt a technológiát bizonyos sportkocsik tetőablakánál.

A váltás átlátszó és nem átlátszó mód között mindössze 0,7 másodperc alatt történik, vagyis szinte észre sem vehető, amint elindítjuk a kamerát, azonnal használható is. Egyébként az elektrokróm üveg ND szűrőként is funkcionál. Az ilyen filterek visszatartják azt a tényt, ami túl világos lenne a kamerák számára a rögzítéshez, így a fotók részletesebbek lehetnek. Ez a funkció a Pro kameramódban kapcsolható be.

Bár a most bemutatott készülék teljes mértékben működőképes, megvásárolni nem lehet, és egyelőre valószínűleg nem is bukkan fel ez a technológia a gyártó mobiljaiban. Ennek az oka, hogy egyelőre nagyon drága lenne, így nem tudnák tartani a OnePlus telefonok híresen jó árazását. Mindenesetre az ötlet nagyon vagány, és reméljük, még fogunk vele találkozni a jövőben. Nem mellesleg szükség is lesz rá, mivel egyre több a 4-5 hátlapi kamerás telefon, és ezeket sokan nem tartják túlzottan szépnek. Amennyiben viszont elrejthetőek lennének a szenzorok, sokkal letisztultabb dizájnt tudnának megvalósítani a gyártók.

Forrás: GSMArena, 9to5Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid