A Xiaominak van terve arra az esetre, ha az USA tiltólistára tenné

0

Bár az Egyesült Államok kormánya jelenleg egy számos kérdést felvető drón támadás miatt van reflektorfényben, a legtöbben nem feledkeztek meg a Huaweijel vívott harcáról sem. Ilyenek a Xiaomi vezetői is, akiknek már van terve arra az esetre, ha az USA őket is tiltólistára tenné, így cseppet sem félnek attól, ha egy ilyen forgatókönyv megvalósulna.

A közelmúltban adott interjút a Xiaomi termékmenedzsere, Abi Go, aki sok minden más mellett egy esetleges kereskedelmi tiltásról is beszélt az Egyesült Államok részéről. A népszerű, és egyébként Kína Apple-jének is nevezett gyártó már felkészült erre, állítja a cég rangos embere. A Xiaomi gőzerővel fektet be alkatrészeket és felvezetőket gyártó vállalatokba, hogy elősegítse egy olyan ellátórendszer létrejöttét, amelynek köszönhetően kevésbé lennének ráutalva az amerikai cégek segítségére. Abi Go azt mondta, jelenleg igyekeznek kiértékelni a helyzetet, ugyanakkor felhívta arra is a figyelmet, hogy egyelőre nem fenyegeti őket a kereskedelmi tiltás veszélye. Sőt, kéz a kézben dolgoznak olyan amerikai gyártókkal és cégekkel, mint például a Qualcomm, ami a chipseteiket szállítja, vagy a Google, ami szoftveres fronton segíti a kínai vállalatot, többek között az IoT termékek fejlesztésében. Ennek ellenére, igen, létezik B tervük, ha netán a jövőben beütne egy kedvezőtlen fordulat.

Abi Go

Számos egyéb dolog mellett folyamatosan fektetnek be kínai érdekeltségű felvezető-gyártókba, de Abi Go leszögezte, a Xiaomi üzleti stratégiáját nem rendelik alá politikusok döntéseinek, és igyekeznek a legjobb összetevőket szerelni termékeikbe, pontosan úgy, ahogyan eddig tették. Szerinte az a legfontosabb, hogy azt csinálják, amiben a legjobbak, a tőlük telhető legjobban, nem azt figyelve, mit és miként tesznek a konkurensek. Úgy látszik, a Xiaomi fejesei nem félnek, és igazából nincs is miért, hiszen volt idejük terveket szőni, és vélhetően sokat tanultak a Huawei esetéből, de ami a legfontosabb, egyelőre nincsenek veszélyben, ami a lehető legjobb hír lehet a gyártó rajongói számára.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid