Samsung Galaxy S21 Ultra Exynos 2100 vs Snapdragon 888 tesztek: melegedés, üzemidő, stb.

0

Az elmúlt napokban több összehasonlító teszt is kijött, amelyekből végre kiderül, hogy hogyan teljesít az új Exynos 2100 lapka a Sapdragon 888 ellen a Galaxy S21 modellek esetében. Nézzük az eredményeket!

Az alábbi Mrwhosetheboss videóban több szempont alapján is összehasonlítják a Galaxy S21 Ultra két változatát, érdemes végig nézni, alatta pedig mi is összeszedjük a fontosabb tudnivalókat.

Benchmark tesztek

Az AnTuTu első futtatáskor az Exynos procis verzió 652 ezer pontot, a Snapdragonos pedig 690 ezer pontot szerzett, vagyis az utóbbi durván 6%-kal volt jobb.

A 3DMark teszten az Exynos modell nagyjából 5300 pontot ért el, míg a Snapdragonos változat 5700-at, ez olyan 7% különbség.

A GFX grafikai tesztjén 66 fps-es és 70 fps-es eredmények születtek, ami 6%-os előny a Snapdragon 888 javára.

A Geekbench egymagos tesztjén bár minimális különbséggel, de a Snapdragon nyert, a többmagos pontszáma viszont az Exynosnak lett jobb.

A PassMark CPU tesztjén az Exynos nyert 3,5%-os különbséggel (11.900 vs 11.500 pont).

Ha összességében nézzük a benchmark teszteket, akkor elmondható, hogy a Snapdragon 888-as modell erősebb, de a különbség nagyon minimális, nagyjából 3%-os, ami normál használatnál egyáltalán nem érzékelhető.

Melegedés

Amikor egy adott tesztet többször is lefuttattak egymás után, akkor sajnos már megnőtt a különbség. Az Exynos jobban melegedett, ezért kénytelen volt a rendszer nagyobb mértékben csökkenteni a teljesítményt.

Az AnTuTu ötödik futtatása után már 19%-ra nőt a Snapdragon 888 előnye.

Kamera

A más hardverrel szerelt S21 modellekben más képfeldolgozó egység (ISP) van, ami jelent némi különbséget a fotók és a videók terén is. Igazál ez nem túl jelentős, de a tesztelő szerint egy kicsit talán jobban teljesített a Snapdragon processzoros modell, amikor teljes nagyításnál vizsgálta a képeket. Ugyanakkor itt nem annyira egyértelmű a fölény, normál használatnál nem észrevehető az eltérés.

Üzemidő

A tesztek futtatása során, illetve egyéb mindennapos tevékenységek mellett megnézték a két telefon merülését is, és nagy meglepetésünkre azonos lett az eredmény, a teszt végére mindekét verzió 67%-on volt, ami remek hír.

Mesterséges intelligencia

A két hardver eltérő NPU chipekkel bír, ezek ugyebár a mesterséges intelligenciával kapcsolatos számításokat végzik.

Ebben az Exynos 2100 nagy fölénnyel, durván 30%-kal jobban teljesített.

Összesítés

Összességében elmondható, hogy az új Exynos 2100 lapka sokkal jobban sikerült, mint az elődjei, már nincsenek akkora eltérések Qualcomm processzorához képest, sőt, bizonyos tesztekben le is tudta nyomni a Snapdragon 888-at. Persze mindent egybe véve még mindig jobbnak tűnik az utóbbi, de a legtöbb esetben már nem jelentős a különbség. A legfontosabb tesztben (üzemidő) pedig fej-fej mellett teljesített a két Galaxy S21 Ultra, így talán kevésbé lesz fájó az európai vásárlóknak, hogy Exynos processzoros verziót kapnak.

Végül érdemes még megemlíteni, hogy ez csak egyetlen összehasonlítás volt a fenti videó alapján, más tesztek lehet, hogy eltérő eredményekkel zárulnak, illetve a szoftverfrissítések is módosíthatják az erőviszonyokat a későbbiekben. A teljesség kedvéért nézd meg a GSMArena cikkét is, ebben kicsit más számok jöttek ki.

Forrás: MrwhosethebossVia

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid