Itt vannak az első képek az Android 12-ről, nagyot változhat a felület!

0

Felbukkant néhány állítólagos kép az Android 12 kinézetéről, és ezek alapján sokkal nagyobb dizájnbeli változásokat hozhat az új verzió, mint eddig gondoltuk.

Az alábbi képernyőképek az XDA-Developers oldalán bukkantak fel, és állítólag a Google egyik belsős dokumentációjából származnak. Egyelőre nem vehető teljesen biztosra, hogy ilyen lesz az új Android felülete, de a képek valódiságát az XDA és az AndroidPolice forrásai is megerősítették, így tehát mindenképpen érdemes vetni rájuk pár pillantást.

Elöljáróban még annyit érdemes megemlíteni, hogy a hírek szerint az Android 12-ben már lesz rendszerszintű témaválasztási lehetőség, illetve a színeket is lehet majd variálni, így az is lehetséges, hogy az alábbi kinézet csak egy opció a sok közül.

Elég sok szembetűnő változás látszik a korábbi Android verziókhoz képest. Megújult az értesítések és a widgetek dizájnja, és a gyorskapcsolók is módosultak, már csak négy látszik alapesetben, de reméljük ez állítható lesz.

Egy további érdekes újítás is feltűnik, a jobb felső sarokban látszik, hogy épp milyen erőforrás van használatban (pl. kamera, mikrofon, stb.), ez adatvédelmi szempontból igen fontos lesz. Az Apple nemrég vezetett be hasonlót, de már a Google is évek óta dolgozik a funkción, és az Android 12-be végre bekerülhet.

Az Android 12 első fejlesztői előzetes verziója már februárban befuthat, ám a legtöbb újításra május környékén derülhet fény, a Google I/O konferencián, ahol valószínűleg a béta program is megindul. Az Android 12 stabil kiadása pedig valamikor augusztusban vagy szeptemberben várható.

Források: XDA, AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid