Samsung Galaxy S5 mini – hamarosan megkapja a Lollipopot

3

A Samsung Dánia honlapján felfedték, hogy a Samsung Galaxy S5 mini meg fogja kapni a Lollipopot, egész pontosan az 5.0.1-es frissítést. A készülék jelenleg Android 4.4.2 KitKatet futtat, ami elavultnak cseppet sem nevezhető, mindenesetre a tulajdonosok biztosan örülnek majd az update-nek.

Februárban a dél-koreai óriás francia részlege felől már érkeztek olyan értesülések, amelyek szerint a Galaxy S5 mini valamikor a második negyedévben megkaphatja a nyalókás Android rendszert. Ez az áprilistól júniusig tartó időszakot jelenti, tehát az update-nek hamarosan meg kell érkeznie.

A frissítés magában foglalja az Android 5.0 Material Design megjelenését, a lezárt képernyőn található értesítéseket, a 64 bites ART futtatási környezetet, amelynek segítségével az alkalmazások gyorsabban nyílnak meg. Tartalmazza továbbá az üzemidő megnövelését szavatoló Project Voltát, a megújult alkalmazásváltót, és még sok minden mást is.

samsung-galaxy-s5-mini

Azok kedvéért, akik nem birtokolják a Samsung tavalyi zászlóshajójának kompakt változatát elárulom, hogy a Galaxy S5 mini egy 4.5 hüvelykes, HD felbontású Super AMOLED kijelzővel rendelkezik. Az említett képpontszám ebben a méretben egy nagyon kellemes, 326 ppi-s pixelsűrűséget jelent. A mobil szíve-lelke egy házon belül előállított Exynos 3470-es lapka, amelynek mind a négy magja 1.4 GHz-en duruzsol. A grafikai megjelenítésért egy Mali-400MP4 GPU felelős, az operatív memória mérete 1.5 GB, a belső tárhelyé pedig 16 GB, de ez szerencsére bővíthető, akár egy 64 GB-os memóriakártya segítségével. A hátlapi kamera 8, az előlapi szenzor pedig 2.1 megapixeles képek rögzítésére alkalmas. A készülék mobilitását egy 2100 mAh-s akkumulátor biztosítja.

Samsung Galaxy S5 mini Lollipop

Visszatérve a frissítésre: a Samsung Dánia oldalán tisztán látható, hogy a Galaxy S5 minire már úton van a Lollipop, de azt még egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikortól is válik hozzáférhetővé az új rendszer.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid