Samsung Galaxy S6 bemutató – kövesd élőben!

0

Hamarosan bemutatják 2015 egyik legjobban várt csúcsmobilját, a Samsung Galaxy S6-ot. Kövesd az egész eseményt élőben itt a NapiDroidon!

Frissítés: Véget ért a bemutató, ilyen lett a Samsung Galaxy S6.

A cikk további része már a múlté, inkább az előbb linkelt összefoglaló cikkünket olvasd el!

 

Az eddigi hírek alapján a Galaxy S6 egy 5 (vagy 5.1) colos, QHD felbontású Super AMOLED kijelzővel érkezik, amit a Samsung saját fejlesztésű, 14 nm-es Exynos 7 Octa processzora fog hajtani 3 vagy 4 GB RAM társaságában.

Kiszivárgott promókép

Kiszivárgott promókép

A kivitel határozottan minőségi lesz, hiszen egy masszív fém keret veszi majd körbe a készüléket, a hátlap pedig valószínűleg üvegből készül, akárcsak az előlap. A Galaxy S6 nagyon karcsúnak ígérkezik, mindössze 6.9 mm vékony házra számítunk. A vízállóság valószínűleg elmarad, és microSD bővítési lehetőséget sem kapunk, de többféle belső tárhellyel árulják majd a készüléket: lesz 32, 64 és 128 GB-os változat is.

Nem hivatalos renderelt kép

Nem hivatalos renderelt kép

A Samsung csúcsmobiljai mindig is az élen jártak a fotózási képességek tekintetében, és szinte biztosra vehető, hogy a Galaxy S6 is egy nagyon komoly kamerával lesz felszerelve. A hátlapi szenzor valószínűleg 16 megapixeles lesz és optikai képstabilizátorral is rendelkezik majd, az előlapra pedig egy 5 megapixeles egység kerülhet. Az eddigiekkel ellentétben valószínűleg kapunk profi módot, azaz manuálisan is állíthatunk majd a fókuszon és a záridőn, ezeken kívül pedig a RAW formátum is támogatva lesz.

Nem hivatalos renderelt kép

Nem hivatalos renderelt kép

A főkamera egyébként jelentősen kiáll a hátlapból, ami szintén arra utal, hogy egy igen komoly szenzorra számíthatunk.

Szoftver tekintetében mindenképpen Android 5.0 Lollipopot kapunk, amin a Samsung saját TouchWiz felülete fut. De ez egyáltalán nem a megszokott lesz, hiszen a hírek szerint egy teljesen megújult, letisztul, mindenféle fölösleges sallangtól mentes szoftverről van szó, ami rendkívül gyorsan és pörgősen működik majd.

Samsung Galaxy S6 Edge render

Samsung Galaxy S6 Edge render

A Galaxy S6-on kívül a Samsung bemutatja a Galaxy S6 Edge nevű készüléket is, amelynek mindkét oldalra lehajlik a kijelzője. A hajlítás mértéke azonban enyhébb lesz, mint a Note Edge esetében, és nem is kap annyi plusz funkciót az oldalsó kijelzőrész – legalábbis erről szólnak a legfrissebb hírek.

Eddig nagyjából ezeket lehet sejteni a Samsung új csúcsmobiljairól. Ne hagyd ki a bemutatót, amit élőben követhetsz a cikk fölötti videón. Még egyszer az időpont: 2015. március 1. 18:30.

Te mit vársz a Samsung Galaxy S6-tól?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid