A Snapdragon 810-et is megszorítja a MediaTek új, bivalyerős processzora

0

Az ázsiai manufaktúrák egyre többször bizonyítják, hogy nem szabad őket egy lesajnáló kézlegyintés társaságában félvállról venni. Ugyanez igaz a tajvani MediaTekre is, amely hamarosan egy olyan nyolcmagos lapkát fog piacra dobni az MT6795 személyében, amely még a Qualcomm fenevadjával, a Snapdragon 810-zel is felveszi a versenyt.

Bár a Qualcomm chipsetje körül nem volt minden problémamentes, azért mégiscsak egy valódi 8 magos, 64 bites bestiáról beszélünk, ami meghatározó lesz a 2015-ös csúcsmodellek történetében. Pont ezért nagy öröm az ázsiai készülékek rajongói számára, hogy a tajvani székhelyű MediaTek egy olyan processzorral rukkolt elő, ami képes felvenni a kesztyűt a bivalyerős Snapdragon 810-zel, és ezt a Geekbench eredményei alá is támasztják. Az MT6795-ről van szó, tudjátok, ez lesz az a chipset, amivel olyan vagány lassított felvételeket lehet majd csinálni.

A MediaTek MT6795 eredményei

A MediaTek MT6795 eredményei

A MediaTek processzora egymagos teljesítmény mérésekor 886 pontot ért el, a többmagos tesztnél pedig 4536 pont lett a végeredmény. Ehhez képest a Snapdragon 810 – amennyire az LG G Flex 2 benchmark eredményeiből tudjuk – 1144 pontot szedett össze az egymagos, míg 4345 pontot a többmagos mérésnél. Az első eredmény jócskán lehagyja az MT6795-öt, de a többmagos tesztben a MediaTek megoldása diadalmaskodik.

A Qualcomm Snapdragon 810 eredményei

A Qualcomm Snapdragon 810 eredményei

Fontos megjegyezni, hogy ezek a benchmark eredmények sokban függnek attól is, hogy milyen készüléken futtatják le a teszteket. Végleges következtetéseket így egyelőre nem érdemes levonni, hiszen nem tudjuk, hogy pontosan milyen módon tették próbára az MT6795-öt. Annyit látni, hogy egy Android Lollipoppot futtató modellen zajlott a tesztelés, amelyben 3 GB RAM teljesített szolgálatot. A Snapdragon 810 tesztjénél a G Flex 2-t használták, amibe viszont csak 2 GB rendszermemóriát szereltek.

Mindenesetre azt nem lehet kétségbe vonni, hogy nyers erő terén mindenképpen ígéretesnek tűnnek az MT6795 eredményei. A legújabb MediaTek chipet tömeggyártása várhatóan március végén kezdődik, és biztosan számos kínai vállalat csúcsmodelljében fel fog majd bukkanni.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid