Kiderültek a nagyobbik Samsung Galaxy Tab S2 részletei

0

Ha követitek a híreinket, akkor tudjátok, hogy a Samsung teljes erővel dolgozik a Galaxy Tab S széria új generációján. Sok minden meg fog változni a korábbi modellekhez képest: kijelzőméret, felbontás, képarány stb. A Geekbench oldalán felbukkantak a nagyobbik – 9.7 colos – modell specifikációi, amelyekből kiderült, sajnos lesz olyan is, ami változatlan marad.

A korábbi cikkeinkhez képest túl sok újdonságot nem tudtunk meg, inkább csak megerősítést nyertek az eddigi szóbeszédek. A nagyobbik Galaxy Tab S2 készülék egy 9.7 colos, 4:3 képarányú, 2048×1536 felbontású kijelzőt fog kapni, nagy valószínűséggel egy Super AMOLED panellal, akárcsak az előző generáció esetében. Az is tudvalevő volt, hogy elképesztően vékonyak lesznek az új masinák – 5.4 mm -, és ahogy a kijelző paramétereiből is látható, az Apple iPadjei ellen indulnak majd harcba. De mint sok más dolognál, a lényeg ezúttal is belül található. Az ultravékony fémkeretes házban egy saját fejlesztésű, nyolcmagos Exynos 5 lapka fog dolgozni, magjai big.LITTLE kiépítésben kapcsolódnak majd egymáshoz, 1.9 GHz-es órajelen duruzsolva. A korábbi Exynos 5420-as chipset kissé öregecske Cortex-A15 és Cortex-A7 magjait az új processzorban Cortex-A57, illetve Cortex-A53 magokra cserélték. Látható tehát, hogy lesz némi előrelépés hardveres fronton, de a mindenki által hőn áhított Exynos 7420 nem kerül bele a Samsung új gépeibe, ami talán egyeseknek kicsit csalódás lehet. A grafikus gyorsításért egy hatmagos Mali-T760MP6 felel majd, és változatlan marad a 3 GB RAM is, sőt, a 8 megapixeles fő, és 2 megpixeles selfie kamerát is érintetlenül hagyták.

Samsung Galaxy Tab S 2 9.7 geekbench

A szintetikus teszt eredményei felfedték a belső tárhely méretét is, amely 32 GB lesz, és biztosan nem marad el a bővítés lehetősége sem. A táblázatra pillantva csak 25 GB látható, de ezeket a kisebb adatokat ebben a formában érdemes figyelmen kívül hagyni, hiszen jelen esetben a szabad hely mennyisége szerepel az összesítésben. Ugyanígy bátran ignorálhatjátok a 9.6 colos kijelzőméretet és a 7 megapixeles kameramodult is, mert a benchmark tesztek is tévedhetnek, és előszeretettel kerekítenek lefelé. A Geekbench csak a külső tulajdonságokkal kapcsolatos pletykákat hagyta megerősítetlenül, ezért maradjunk abban, amit eddig is tudunk. A méretesebb Tab S2 a csupán 407 grammos tömegével és 237.1×168.8×5.4 mm-es dimenzióival könnyebb és karcsúbb lesz, mint a jelenleg aktuális iPad Air modell. 

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid