Ilyenek lesznek a Samsung iPad-verő táblagépei

0

Szép lassan lehull minden lepel a dél-koreai gyártó készülendő, prémium kategóriás táblagépeiről. A kijelzőméretet és képarányt már eddig is tudtuk, most viszont még részletesebben belemegyünk a specifikációkba, hála néhány szószátyár bennfentesnek, akik felfedték a Galaxy Tab S második generációjának titkait.

Elöljáróban annyit máris elárulhatok, hogy az új készülékek félre nem érthető módon az Apple iPad-jeinek szeretnének konkurenciát állítani. A kisebbik modell 8 hüvelykes lesz, a nagyobbik pedig 9.7-es, és mindketten 4:3-as képarányt, valamint az almás gyártó tabletjeinél megszokottnak számító 2048×1536-os felbontást fognak kapni.

A készülékek nagyon vékony, mindössze 5.4 mm-es fémkeretes házzal jönnek. A kisebbik egész pontosan 198.2 x 134.5×5.4 mm-es, míg a nagyobbik 237.1 x 168.8×5.4 mm-es dimenziókkal bír majd. Ami a táblagépek súlyát illeti, egészen elképesztő számok láttak napvilágot: a nyolc hüvelykes modell csupán 260 grammot, míg nagyobbik testvére alig 407 grammot fog nyomni.

A belbecs sajnos nem ennyire szívderítő, ugyanis a beszámoló szerint a készülékeket a tavalyi Exynos 5433-as processzor fogja hajtani, bár még a Galaxy S6-ban debütáló Exynos 7420 használatára is van némi esély. Rendszermemória terén sem történik előrelépés, az új készülékekben is marad a 3 GB RAM. A belső tárhelyek 32 GB-osak lesznek, viszont akár egy 128 GB-os micro SD kártyával ezt meg is növelhetjük majd. Ilyen téren máris megelőzték az almás konkurenciát, tudniillik az Apple masináit utólag lehetetlenség bővíteni.

A kisebb képátlóval rendelkező modellbe egy 3580 mAh telepet szerelnek, a nagyobbik pedig 5870 mAh-s akkumulátort kaphat. Ez talán első olvasatra nem tűnik soknak, de az üzemidőnél fontos szerepet kap az optimalizáció is, így aztán a számok miatt aggodalmaskodni teljesen felesleges. Végül ami a legfontosabb: a készülékek jelenleg is fejlesztési fázisban vannak, tehát a fent olvasott specifikációkat még bármikor megváltoztathatja a Samsung.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid