Samsung Galaxy S7 üzemidő teszt

0

Az új Galaxy S7 modellek egyik nagy előnye az előző generációhoz képest a nagyobb méretű akksi, de ez vajon jobb üzemidőt is jelent? Most kiderül!

A GSMArena viszonylag megbízható módon teszteli az okostelefonok üzemidejét, és már hatalmas adatbázisuk van a korábbi adatokból, így könnyedén összehasonlítható bármely modell. Nemrég a 3000 mAh-s akksival szerelt Galaxy S7-et tették próbára, az eredményt itt olvashatjátok (zárójelben a 2550 mAh-s Galaxy S6 eredménye):

  • Beszélgetési idő: 22 óra 57 perc (19 óra 48 perc)
  • Videólejátszás: 14 óra 50 perc (12 óra 12 perc)
  • Wifi böngészés: 9 óra 34 perc (10 óra 56 perc)

Mindhárom eredmény nagyon jónak mondható, bár folyamatos böngészésnél nem sikerült az S6-ot beelőzni. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy az új csúcsmodell szoftverén minden bizonnyal még csiszolni fognak a közeljövőben.

Az összesített eredmény elég meggyőző, a Galaxy S7 üzemidejét 80 órára értékelte a GSMArena, ami annyit jelent, hogy napi 1 óra beszélgetéssel, 1 óra böngészéssel és 1 óra videózással kb. ennyi ideig bírja a készülék. Ez persze inkább csak egy becsült adat.

galaxy-s7-uzemido

A Galaxy S6, az S6 edge és az Xperia Z5 is 73 órás értékelést kapott tavaly, azaz mindenképpen pozitív az új Samsung csúcsmodell teljesítménye üzemidő terén. Egyébként több nagy portál is tesztelte már a Galaxy S7-et, és mindenhol hasonló eredmények születtek: erős használattal 5-6 óra kijelzőidőre simán számíthatunk egy nap alatt, normál körülmények között pedig könnyedén hozható a 2 napos üzemidő. A Galaxy S7 edge pedig még ennél is tovább bírja, köszönhetően a 3600 mAh-s telepnek.

forrás: GSMArena, borítókép: Androidpit

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid