Samsung Galaxy S7 vs iPhone 6s kamera teszt

2

A legutóbbi iPhone modellek kamerája rendkívül jól sikerült, csak néhány androidos csúcsmobil tudja felvenni a versenyt, éppen ezért bizonyára sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon az új Galaxy S7 modellek hogyan viszonyulnak ehhez. A válasz elég egyértelmű, mutatjuk is!

Már a Galaxy S6 család is remekelt fotózás terén, de a Samsungnak sikerült még ezen is egész sokat csiszolni, amikor megalkotta az S7 modelleket. A felbontás ugyan 12 megapixelre csökkent, de az egyes pixelek mérete jelentősen nőtt, mint ahogy a rekesznyílás is f/1.7-re. Említést érdemel még a Dual Pixel autofókusz, ami valóban egy szempillantás alatt beélesíti a képet, még gyenge fényviszonyoknál is.

Az alábbi látványos összehasonlító videón egyértelműen látszik, hogy az S7 lemossa a pályáról az iPhone 6s modelleket (és minden bizonnyal az összes többi tavalyi csúcsmobilt), érdemes végignézni:

Szelfi fotónál és videónál egyértelműen az S7 a nyerő, minden egyes összehasonlításnál élesebb a képe, jobb a dinamikatartomány és jóval szélesebb a látószög. Videót ráadásul csak 720p-ben rögzít az iPhone előlapi kamerája, szemben a Samsung Full HD felbontásával.

A hátlapi kamera nagyjából egyformán teljesít videós szempontból, legalábbis jó fényviszonyoknál, a képstabilizáció is megfelelő, ám a szupergyors autofókusz az S7 felé billenti a mérleget. Az iPhone ráadásul csak mono hangot rögzít, míg az S7 szetereót.

fotó: Androidpit

fotó: Androidpit

Fotózás terén nagyjából hasonlóan teljesít a két mobil, de csak jó fényviszonyoknál. Beltérben, közepes fénynél már nagy a különbség az S7 javára, sötétben pedig még nagyobb, sokkal élesebb képeket lő ilyenkor a Samsung.

A Dual Pixel autofókusz nagyságrendekkel gyorsabban beélesíti a képet, mint az iPhone 6S modellek, szinte észre sem vehető, ahogy a Galaxy S7 fókuszál, csak annyit látunk, hogy mindig éles a kép. Kevés fénynél pedig még tovább nő a különbség.

Összességében tehát elmondható, hogy a Galaxy S7 (és S7 edge) kamerája valóban zseniális lett, bármilyen körülmények között megállja a helyét. Persze annak is igaza van, aki szerint nem fair az összehasonlítás, hiszen az iPhone 6s készülékek már fél évesek, de most ezek az aktuális csúcsmodellek, és az iPhone 7-re még elég sokat kell várnunk.

forrás: SuperSaf TV

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid