Samsung Galaxy Tab S tabletek Super AMOLED kijelzővel!

5

Bemutatták a Samsung új csúcskategóriás táblagép sorozatát, ami a Galaxy Tab S nevet kapta. Két méretben jönnek a tabletek, az egyik 8.4, a másik pedig 10.5 colos.

Minkét készülék egyik legnagyobb erőssége a hatalmas felbontású (2560×1600 pixel) Super AMOLED kijelző. Ez nem csak a gyönyörű kontrasztos kép miatt előnyös, hanem azért is, mert így lehetővé vált a nagyon vékony kialakítás. Korábban egyébként adott már ki a Samsung AMOLED-es tabletet, ez volt a Galaxy Tab 7.7, de ez akkor nem lett túl nagy siker.

Mindkét táblagép mindössze 6.6 mm vastag, ami csak 0.2 mm-rel több a rekorder Xperia Z2 Tablet-nél. A 10.1 colos Galaxy Tab S egyébként 465 grammot nyom, a 8.4 colos pedig 294 grammot, azaz elég könnyűek lettek.

Galaxy Tab S 8.4_inch_Titanium Bronze_1

A design sokat merít a Galaxy S5-ből, elég csak megnézni például a pontozott felületű műanyag hátlapot, ami kicsit a műbőrre próbál hasonlítani. A kijelző körüli keret szerencsére elég vékony, ami manapság kifejezetten divatos.

Hardver tekintetében kétféle változat lesz. Az LTE-képes modelleket a négymagos 2.3GHz-es Snapdragon 800-as processzor hajtja, a csak Wifi-s változatot pedig a nyolcmagos Exynos 5 Octa, amiben 4 darab 1.3GHz-es Cortex A7-es és 4 darab 1.9GHz-es Cortex A15-ös mag teljesít szolgálatot. Minkét konfiguráció 3GB RAM-mal jön. Belső tárhely tekintetében 16 és 32GB-os változatok lesznek, amik bővíthetők is akár 128GB-os memóriakártyával.

Galaxy Tab S 8.4_inch_Dazzling White_12

Minden modell egy 8 megapixeles hátlapi kamerát kap, ami full HD-ben rögzít videókat és LED villanó is van hozzá. Az előlapi kamera felbontása pedig 2.1 megapixel. A méreteik ellenére elég komolya akkumulátorokat kaptak a Galaxy Tab S tabletek, mivel a nagyobb 7900mAh-s, a kisebb pedig 4900mAh-s teleppel rendelkezik.

Galaxy Tab S 10.5_inch_Titanium Bronze_6

Szenzorok tekintetében is el vagyunk látva, mivel van például infravörös port, és Home gombba épített ujjlenyomat olvasó is. Az új tabletek Android 4.4-es szoftverrel jönnek, amin a Samsung saját Magazine UX felülete teljesít szolgálatot. Ez lehetővé teszi például az osztott képernyős használatot, ami nagyon hasznos lehet egy táblagépnél.

https://www.youtube.com/watch?v=qwpfT9jtsMk

Az USA-ban már elő is lehet rendelni a Samsung Galaxy Tab S tableteket, de a kiszállítás csak valamikor júliusban kezdődik meg. A 8.4 colos verzió 399 dollárról startol, a legolcsóbb 10.1 colos modell pedig 499 dollár lesz.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid