A Samsung a Galaxy Tab S8 Ultrával szeretné lenyomni az új iPad Prót

0

Tetszik vagy sem, az Apple iPadek a legmeghatározóbb készülékek a táblagépet szegmensen belül, a csúcskategóriát pedig a Pro modell képviseli. Pontosan ezt szeretné lenyomni a Samsung a jövőre érkező Galaxy Tab S8 Ultróval, amibe igyekeznek majd belepakolni minden földi jót, amire csak egy tabletrajongó vágyhat.

Dél-koreai jelentések szerint a következő Galaxy Tab S család összesen három készülékből fog állni, és a legmagasabb árkategóriába tartozó variáns, vagyis a Galaxy Tab S8 Ultra egy valódi nagyágyú lesz, méltó ellenfele az Apple iPad Prónak. A táblagép burkolata alatt a Samsung házon belül fejlesztett Exynos 2200 lapkakészlete zakatol majd, amelyet nagy valószínűséggel egy vadonatúj, AMD fejlesztésű grafikus gyorsító egészít ki..

További jelentések szerint a készülék más szempontból is a csúcskategóriát képviseli majd, állítólag a Samsung eddigi legjobb kijelzője kerül az előlapjára. Ez a másik forrás különös módon azt állítja, hogy a tablet burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 898 chipset teljesít szolgálatot, így lehetséges, még nem döntötték el, melyik chip lesz a készülék lelke. Vagy az is megtörténhet, hogy a telefonokhoz hasonlóan az adott piactól függ majd, hogy milyen lapkakészlet kerül a készülék belsejébe.

Samsung Galaxy Tab S7 Plus

Akármelyik processzor is kerül majd a Samsung Galaxy Tab S8 Ultra házába, operatív memóriából és tárhelyből nem lesz hiány, mert akár 12 GB RAM-mal és 512 GB háttértárral is meg lehet majd venni a készüléket. A friss hírek szerint a tablet valamivel nagyobb testet fog kapni, mint a most forgalomban lévő Galaxy Tab S7 Plus, viszont a képernyő körül alig lesz káva. Ez a bizonyos megjelenítő pedig nem csak egyike lesz a legjobbaknak, de állítólag a Galaxy Tab S8 Ultra már notebook-méretű, vagyis 14,6 colos kijelzővel büszkélkedhet, ami ráadásul egy 120 Hz-es képfrissítést kínáló OLED panel lesz. A tablet hardveres komponenseit 11 500 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, legalábbis a bennfentesek szerint.

És hogy miért beszélünk itt szeptemberben az új prémium kategóriás Samsung táblagépekről? Azért, mert a Galaxy Tab S8 széria állítólag a Galaxy S22 mobilokkal együtt kerül majd bemutatásra. Azoknak, akiknek a fenti szóbeszédek okán már most az Ultra variánsra kezdett el fájni a foga, van egy rossz hírünk, a készüléket kezdetben csak bizonyos korlátozások mellett lehet majd beszerezni. Olcsó sem lesz, Dél-Koreában ezért a kiadásért 1320 dollárnak, vagyis 386 ezer forintnak megfelelő összeget is elkérhetnek majd – állítják a tippelők, az európai ár pedig ennél is jóval magasabb lehet.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid