A Samsung Galaxy Z Flip 5 megkaphatja a Z Fold és a Galaxy S modellek egyik funkcióját

0

Most már szinte biztosra vehető, hogy július végén mutatják be a Samsung új hajlítható telefonjait, amelyek közül a Z Fold 5 továbbra is a produktivitásra, a Z Flip 5 pedig a kompakt méretre, a hordozhatóságra lesz kihegyezve. Utóbbi egy olyan hasznos funkcióval bővülhet, ami más csúcskategóriás Samsung készülékekben egy ideje már elérhető.

Amennyiben prémium kategóriás Samsung mobilod van, talán nagy megelégedéssel használod, de ha nem, azért jó eséllyel már hallottál a DeX nevű funkcióról. A Samsung DeX lehetővé teszi, hogy az okostelefon a megfelelő perifériák csatlakoztatásával, mely történhet vezetékes, vagy akár teljesen wireless módon is, egy teljesen az asztali számítógépek felületét idéző interfészt biztosítson. Lényegében egy Android rendszert futtató mini PC válik a Samsung készülékekből, amelyek ebben a felhasználói módban sokkal több produktivitási és multimédiás lehetőséget biztosítanak.

Samsung DeX

Hihetetlen módon ez a funkció egyáltalán nem volt eddig elérhető Galaxy Z Flip modelleken, holott a Galaxy Z Fold, illetve a Galaxy S készülékek is biztosítják. Sőt, még néhány középkategóriás Galaxy A mobil is tudja a DeX-et, ám a flip modellek esetében nem volt hozzáférhető. A Sammobile értesülései szerint ez hamarosan megváltozhat, a nyáron debütáló Samsung Galaxy Z Flip 5 már lehetővé teszi az asztali környezet futtatását.

Előzetes render a készülékről, amely az elődökhöz képest jóval méretesebb külső képernyőt kaphat

Mivel a jelenlegi és a régebbi Galaxy Z Flip modellek hardvere is van olyan erős, hogy mehetne rajtuk a DeX, ezért érdekes kérdés lehet, hogy vajon csak az új modell kapja meg a funkciót, vagy esetleg később a többin is elérhetővé válik egy frissítés révén? Sajnos a hír forrása egyelőre nincs a válasz birtokában.

Érdemes az értesülést fenntartásokkal kezelni, ugyanakkor ez a plusz funkció valamelyest jobb ajánlattá tudná tenni a Samsung kisebb hajlítható telefonját, amely bár rendre olcsóbb, mint nagyobb testvére, barátságos árazásúnak semmiképp sem nevezhető. A Samsung hajlítható készülékei a vártnál hamarabb, július végén mutatkoznak be a nagyérdemű előtt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid