A Samsung korábbi Fold modelljei is megkaphatják a Galaxy Z Fold 4 egyik újítását

0

Bemutatásukat követően a Samsung legújabb hajlítható okostelefonjai szinte minden elképzelhető módon ki lettek vesézve, de a mobilokon, különösen a Galaxy Z Fold 4-en futó szoftverről mintha kicsit kevesebb szó esne. A tabletekre és hajlítható mobilokra készített rendszer tartalmaz egy igen hasznos és sokoldalú funkciót, egy az asztali rendszereket idéző Taskbart, vagy magyarosabban Tálcát, amellyel a méretes megjelenítővel szerelt mobileszközök maximumra pöröghetnek multitaszking során. A legújabb hírek szerint a funkció hamarosan a korábbi Galaxy Fold modellekre is eljuthat.

A hírek szerint a Taskbar vagy Tálca hamarosan eljuthat a korábbi Samsung Galaxy (Z) Fold modellekre is, mégpedig a One UI 4.1.1 társaságában. Ennek segítségével könnyedén váltani lehet a megnyitott vagy a gyakran használt appok között. Aki használt már Dokkot Mac vagy Tálcát Windows rendszereken, pontosan tudja, miről van szó, illetve azt is, miért lehet ez az opció hasznos egy hajlítható okostelefonon, tableten. A források szerint a Taskbar és a többi támogatott opció még az idén eljut a kiválasztott készülékekre.

Amennyiben az értesülések nem tévesek, akkor a legnagyobb kérdés máris az lesz, hogy vajon a többi Galaxy Fold mobil is megkapja-e a Taskbarral együtt az Android 12L rendszert vagy sem. A Google által kifejezetten a nagy méretű kijelzőkre fejlesztett szoftver már tavaly megjelent, beépített funkciói új lehetőségeket adnak mind a táblagépek, mind a hajlítható okostelefonok tulajdonosai számára.

Igazából jelen pillanatban nem igazán tudni, hogy a Samsung Galaxy Z Fold 4 által futtatott One UI 4.1.1 mennyiben alapul az Android 12L-re, illetve mennyiben tekinthető a Samsung munkája gyümölcsének. Mindenesetre aki csak az új rendszer jóságai miatt váltana egy újabb modellre, megnyugodhat, mivel van rá esély, hogy ezek a friss funkciók az általa birtokolt okostelefonon is elérhetők lesznek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid