A Samsung mobilok ötödét már nem a Samsung fogja készíteni

0

A Samsung nemrég bezárta az utolsó kínai telefongyárát is, és az a tervük, hogy a mobiljaik egy részét már nem ők fogják tervezni és gyártani, hanem egy külsős partner révén oldják meg a dolgot. Mindez már jövőre jelentős méreteket ölthet.

A Reuters jelentése szerint a Samsung nagyon komolyan gondolja az úgynevezett ODM (original device manufacturer) gyártást, ami kis túlzással azt jeleni, hogy egy másik vállalat termékeit árulják majd a saját nevük alatt. Már meg is állapodtak egy Wingtech nevű céggel, akik egyébként nem ismeretlenek a szakmában, többek között a Xiaominak és a Huaweinek is készítenek mobilokat. A jövőben ők tervezik és gyártják majd a Samsung telefonok egy részét, természetesen a dél-koreai vállalat logójával és szoftverével.

Állítólag 2020-ra összesen 300 millió okostelefon eladásával számol a Samsung, amelyből már 60 millió ilyen ODM termék lehet. Ez egy elég jelentős, 20%-os arány, és leginkább belépőszintű, illetve középkategóriás Galaxy A mobilok lesznek majd ebben.

Az ok nagyon egyszerű: a Samsung rettentően gyengén teljesít Kínában, egyszerűen nem versenyképesek az áraik, és a kiszervezés révén szeretnének költséget csökkenteni. A forrás szerint ez nem feltétlenül egy jó stratégia, de sajnos elkerülhetetlen az alkalmazása a vállalat számára.

Jelenleg a Samsung mobilok többségét maga a vállalat gyártja Indiában és Vietnámban, de már most is van ODM készülékük, a Galaxy A6s, ami Kínában került forgalomba.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid