Samsung mobilokon fogják először alkalmazni a kamerákat védő új Gorilla Glass üveget

0

A Corning két vadonatúj Gorilla Glass üveget jelentett be, amelyeket kifejezetten a kamerák oltalmazására fejlesztettek ki. Az új üvegek jobb karcállóságot ígérnek anélkül, hogy befolyásolnák a készített képek minőségét. A Samsung lesz az első gyártó, amely felhasználhatja a technológiát.

A lencséket óvó üvegek a Gorilla Glass DX és DX+ neveket kapták, a védelem mellett pedig céljuk a több környezeti fény áteresztése, valamint a tükröződés minimalizálása. A gyártásért felelős Corning szerint a Samsung lesz az első olyan okostelefon-gyártó, amely az új Gorilla Glass DX üvegeket felhasználhatja kameráinak védelmére.

A Samsung volt amúgy szintén az első, amely a Gorilla Glass DX egy másik változat elsőként alkalmazta, mégpedig a Galaxy Watch okosórán még 2018-ban. Akkoriban még nem volt annyira fejlett a technológia, hogy okostelefonok kameráinál is felhasználják azt.

Azáltal, hogy a fény 98 százalékát átengedik, az új üvegek növelik a kamera hatékonyságát, és segítenek a kiváló minőségű fotók és videók készítésekor – áll a hivatalos megfogalmazásban. A Corning szerint az új Gorilla Glass DX üvegek a legjobb kombinációját biztosítják az optikai teljesítménynek, valamint a védelemnek, ami így a lehető legjobb felhasználói élményt teszi majd lehetővé – nyilatkozta az Android Authority részére a Corning alelnöke, Jaymin Amin.

Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik Samsung okostelefon lesz az első, amelynek kameráit az új Gorilla Glass technológia védi, de a bejelentés időzítéséből arra lehet következtetni, hogy DX üvegeket a vállalat valamelyik közeljövőben debütáló, hajlítható képernyős készülékén láthatjuk majd viszont.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid