A Samsung októberben megkezdi a hajlítható kijelzők gyártását a Xiaomi, a Google és a Vivo részére

0

A hajlítható kijelzők technológiájában minden kétséget kizáróan a Samsung áll az élen, ám a dél-koreai vállalat kész megosztani az általuk előállított paneleket más gyártókkal is. Arról már lehetett hallani korábban, hogy a Samsung Display ultravékony üvegeket (UTG) és flexibilis OLED képernyőket fog szállítani a Google és mások számára, most viszont az ETNews értesüléseit a The Elec egészíti ki további részletekkel.

A dél-koreai vállalat a Google mellett megállapodott a Xiaomival és a Vivóval is, a gyártók az idei év negyedik negyedében tervezik bejelenteni hajlítható kijelzővel szerelt készülékeiket. Hogy a készletekkel ne legyen gond, a Samsung Display már októberben megkezdi a szükséges OLED panelek tömeggyártását. A The Elec cikke szerint a hajlítható kijelzővel bíró Google Pixel modell 7,6 colos, befelé hajló megjelenítőt fog kapni, míg a Vivo egy kicsivel nagyobb, 8 colos panelt óhajt a Samsunggal gyártatni, 10,2:9-es képaránnyal. A szóban forgó képernyőket a Samsung aszani gyárának A3 gyártósorán fogják előállítani, a Vivo mobiljának külső, 6,5 hüvelykes képernyőjét pedig a BOE B7-es gyárában készítik majd.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Xiaomi milyen méretű flexibilis képernyőt rendel, de állítólag a Samsung mellett a CSOT nevű kínai kijelzőgyártót is munkára fogják, ők készítik majd a mobil külső oldalon lévő megjelenítőt. Egyébként az Oppo is azt tervezte, hogy kiad egy Samsung panelekkel szerelt hajlítható készüléket, ám annak piacra dobása 2022-re tolódik. A mobil állítólag flip kialakítású lesz, a belső oldalon egy 7,1 hüvelykes LTPO megjelenítővel, míg kívülre egy 1,5-2 colos panelt fognak szerelni. Beszéltek régebben egy 8 colos hajlítható telefonról is, de könnyen előfordulhat, hogy az Oppo döntéshozói már kaszálták az elképzelést.

Állítólag a potenciális megrendelők sorát erősítette a Huawei is, ám a kínai gyártó végül BOE panelekkel szerelte fel Mate X és Mate X2 készülékeit.

Legközelebb és leghamarabb Samsung Display által gyártott kijelzőkkel a Galaxy Z Fold 3 és Z Flip 3 bemutatóján fogunk találkozni, amire jövő hónapban kerül sor.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid