A Samsung lopással vádolja a legnagyobb kínai kijelző-gyártót

0

Idén október végén a Samsung panaszt nyújtott be az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságánál a kínai BOE ellen, azzal vádolva a kijelző-gyártót, hogy tőlük lopott szellemi tulajdonok felhasználásával állítanak elő OLED paneleket.

A két cég viszonya már jó ideje viharos. Pár évvel ezelőtt a Samsung Display mindent megtett azért, hogy megakadályozza a nagykereskedelmi viszonteladókat abban, hogy kínai OLED paneleket értékesítsenek az Egyesült Államokban, mivel azokat szerintük illegálisan, lopott technológiák felhasználásával gyártották le.

Akkoriban ez még nem volt közvetlen támadás a BOE ellen, de válaszul a konkurens kifizette a viszonteladók költségeit. Ezt már az amerikai hatóságok sem hagyhatták szó nélkül, az intézkedéseket követően vizsgálatokat indítottak 2023 elején.

Mindezeket követően a BOE több pert is indított a Samsung ellen Kínában, de nem csupán a Samsung Display ellen, támadták a félvezetőket, valamint a képalkotási alkatrészeket előállító részleget is a befektetési osztály mellett. Valószínű, hogy a Samsung éppen ezért vette most célba közvetlenül a kínai vállalatot.

Érdemes megemlíteni, hogy a BOE folyamatosan azért harcol, hogy egyike lehessen az Apple OLED paneleket szállító partnereinek, ám alig tud megfelelni a szigorú minőségellenőrzési követelményeknek. Éppen ezért az Apple kénytelen volt idén ismét a Samsung szolgálatait igénybe venni az iPhone 15 kijelzőinek gyártásához, a BOE pedig egyetlen megrendelést sem kapott tőlük.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid