A Samsung véglegesítette a Galaxy S11 specifikációit

0

Az egyik ismert forrás bejelentette, hogy a Samsung végzett a Galaxy S11 fejlesztési munkálataival, már nem lesznek komoly változtatások, és hamarosan érkeznek a pontosabb kiszivárgott részletek az új szériáról.

Tavaly a Galaxy S10 modellek fejlesztése is ekkor ért véget, így nem meglepő, hogy a Samsung már véglegesítette az új széria főbb specifikációit. Ezeket nyilván nem hozták még nyilvánosságra, a hivatalos bemutató csak jövőre lesz, de néhány részlet azért már sejthető.

Kezdjük is mindjárt a dizájnnal, ami valószínűleg nem lesz forradalmi. A Samsung két évente újít nagyobbat ezen a téren, és mint ahogy az S8 és az S9 is nagyon hasonló volt külsőleg, úgy valószínűleg az S11 sem sokban tér majd el az S10-től. Szinte biztosra vehető, hogy marad a lyukas kijelző, és persze a rettentően vékony káva a megjelenítő körül.

Az S11 egyik nagy újítása a 120 Hz-es kijelző lehet, a Samsung új lapkája ugyanis már támogatja majd a nagyobb képfrissítést, és ezt valószínűleg ki is fogja használni a gyártó. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy sokkal folyamatosabbnak látszódik majd a mobil képernyője, és ez nem csak a játékoknál jöhet jól, hanem egy egyszerű görgetésnél is érzékelhető lesz a különbség.

Koncepció (forrás: PhoneArena)

A másik nagyobb fejlesztés a kamerák terén lesz tetten érhető. Számítunk egy komolyabb főszenzorra, ami valószínűleg túllép majd a 12 MP-es felbontáson. Van már a Samsungnak 108 MP-es érzékelője is, talán ezt használják majd, bár ez nem egy igazi csúcskategóriás megoldás, szóval az is lehet, hogy valami mással készülnek, ami még ütősebb. Ami viszont szinte biztos, hogy periszkópos telefotó kamerával is felszerelik az S11-et, ami így 5x-ös optikai zoomra lesz képes.

Természetesen lesz vadonatúj hardver, ami régiótól függően most is eltér majd. A Snapdragon 865 kerülhet többek között az amerikai modellekbe, az Exynos 9830 (vagy Exynos 990) pedig az európai verziókba. RAM-ból 8 GB lesz az alap, tárhelyből pedig minden bizonnyal 128 GB, de persze nagyobb kiszerelések is érkeznek.

Az új széria bemutatója februárban várható, de addig még rengeteg minden fog kiderülni a mobilokról. Egyelőre még az S11 elnevezés sem vehető biztosra, ugyanis voltak pletykák arról, hogy egy teljesen új sorozatot indít a Samsung.

Forrásvia

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid