Alig vesznek az emberek LG és Sony mobilokat

0

Kijött néhány mobilgyártó friss pénzügyi jelentése a harmadik negyedévre vonatkozóan, és mint kiderült, az LG és a Sony is meglehetősen gyenge időszakot zárt, tovább csökkentek az eladási mutatók mindkét vállalatnál.

Az LG Electronics összességében jól teljesített július és szeptember között, a mobilrészleg eladásai azonban egy év alatt 24,5%-kal csökkentek, ami elég jelentős visszaesés. Öröm az ürömben, hogy az eladott darabszámmal együtt a telefonos üzletág által termelt veszteség is kevesebb lett. A vállalat a rossz eladási mutatókat azzal indokolta, hogy “kihívást jelent számukra a globális okostelefon-piac”.

A Sony már korábban is sejtette, hogy nem fognak túl sok mobilt eladni 2019-ben, ezért a gyenge második negyedév után 5 millióról 4 millióra csökkentették az évre tervezett mennyiséget. Sajnos a harmadik negyedév sem lett jobb, három hónap alatt mindössze 600.000 Sony telefon talált gazdára világszerte, ami újabb negatív rekord. Összehasonlításképpen az olyan gyártók, mint a Samsung, az Apple vagy a Huawei, naponta adnak el hasonló mennyiségeket.

A friss számok ismeretében a Sony tovább csökkentette az éves elvárásait, már csak 3,5 millió készülékkel számolnak. Persze az LG-hez hasonlóan a Sony-t sem kell félteni, hiszen a többi üzletáguk szárnyal, nagyságrendekkel több profitot termelnek, mint amennyit a mobilos részlegen veszítenek.

Via GSMArena, PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid