A Samsungnak kétségei lehetnek a jövőre érkező hajlítható mobilokkal kapcsolatban

0

Nemrégiben napvilágra került egy dél-koreai jelentés, amelyben az áll, hogy a Samsung nem igazán magabiztos a 2023-ban debütáló hajlítható kijelzős okostelefonok sikerét illetően. A vállalat arra számít, hogy a Galaxy Z Fold 5 és a Galaxy Z Flip 5 közel sem fognak olyan jól fogyni, mint az idén debütáló modellek.

A Samsungnak nincsenek kétségei az augusztusban debütáló Galaxy Z Fold 4 és Galaxy Z Flip 4 készülékekkel kapcsolatban, a cég fejesei úgy vélik, hogy mindkettő nagyon jól fog teljesíteni a piacon. Számításaik szerint nagyjából 15 millió darabot adhatnak el belőlük, ez pedig a kétszerese annak, amelyet a tavaly megjelent modellek esetében kitűztek.

Viszont ami a jövőre megjelenő generációt illeti, a hírek szerint már most csökkentették az előzetesen meghatározott szállítási célokat. A dél-koreai cégnél arra számítanak, hogy a két mobilból legfeljebb 10 millió talál majd gazdára a 2023-as debütálást követően. Típusra lebontva ez 2 millió kiszállított Galaxy Z Fold 5, és 8 millió Galaxy Z Flip 5 mobilt jelent majd, a cég házon belül készített előrejelzései szerint.

A jelentésben még az is szerepel, hogy mindkét hajlítható okostelefon belsejében a TSMC 4 nanométeres gyártási eljárásával készülő Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet végzi majd a számításokat. Arról is szó esett, hogy a Galaxy Z Fold 5 hátoldalára 50 megapixeles ISOCELL GN3 érzékelő kerülhet majd.

Ahhoz képest, hogy a Samsung korábban mennyire hitt a hajlítható mobilok sikerében, eléggé alacsony célokat tűzött ki a következő generációra vonatkozólag, már amennyiben igazak ezek az új értesülések. Iparági bennfentesek szerint a cég azért döntött a visszafogottabb számok mellett, mert az okostelefonok iránti kereslet jövőre is bizonytalan maradhat.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid