A Samsungot megelőzve érkezhet a Huawei hajlítható mobilja

0

Sok dolgot presztízsként kezelnek a nagyobb cégek, és úgy tűnik nincs ez másképp a hajlított készülékekkel sem. A Huawei a hírek szerint minden követ megmozgat, hogy az övék legyen az első hajlítható mobil a piacon.

Piaci elemzők szerint a Huawei begyújtotta a rakétákat, és gőzerővel dolgoznak egy flexibilis kijelzővel ellátott hajlítható mobilon. Állítólag rengeteg energiát és erőforrást fektetnek bele, hiszen szeretnének megelőzni a Samsungot, mivel így ők lennének az elsők, akik ilyen terméket dobnak piacra.

A Samsungnál nem rejtik véka alá, hogy régóta dolgoznak egy ilyen megoldáson, és valamikor 2019 elején fogják majd bemutatni azt, várhatóan még az MWC előtt. Így tehát ha a Huawei tényleg komolyan gondolja az elsőséget, akkor még 2018-ban ki kéne adniuk a saját verziójukat.

Persze mielőtt túlzottan felizgatnánk magunkat, a források azt is említik, hogy ez is csak egy technikai erőfitogtatás lesz, csak úgy mint a dél-koreai vállalat esetében. Csak limitált darabszámban lesz elérhető a mobil, ráadásul nagyon magas áron kerül majd forgalomba (a Samsung készülék esetében is 1500 dollár körüli összegről pletykálnak).

Így tehát ne számítsunk arra, hogy ilyen mobillal a kézben jönnek majd szembe az emberek az utcán. Inkább a határokat feszegeti a két cég, új technológiákat fejlesztenek és próbálnak ki, amikből majd hosszú távon profitálhatunk igazán.

Forrás: GSMarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid