Sebességteszt: Galaxy Note 5 vs OnePlus 2 vs LG G4

2

Nincs most gyorsabb hardver a piacon, mint a Note 5-ben lévő Exynos 7420, aminek a Samsung még az órajelét sem növelte meg a Galaxy S6-hoz képest, annyira bíznak a processzorukban. De vajon hogyan teljesít az új, tollas csúcsmobil az LG G4-hez, vagy a sokkal olcsóbb OnePlus 2-höz képest? Most kiderül!

A Galaxy Note 5 és a OnePlus 2 nyolcmagos processzorral bírnak (Exynos 7420 és Snapdragon 810), míg az LG G4-et a 6 magos Snapdragon 808 hajtja. RAM terén szintén az első két modell vezet 4 GB-tal, míg az LG mobilja 3 GB-ot kapott. Felbontásban a Note 5 és a G4 brillírozik a QHD megjelenítővel, míg a OnePlus “csak” full HD panelt rakott az új zászlóshajó-gyilkosba.

Ha csak tisztán a fenti adatokból indulunk ki, akkor az LG G4 helyzete nem túl rózsás, hiszen a nagy felbontás mellett az övé a leggyengébb processzor, és RAM-ból is ő kapott a legkevesebbet. De a gyakorlat kicsit mást mutat.

Aki nem értette teljes egészében a videót, annak leírom a lényeget. A teszt úgy néz ki, hogy elindítják a mobilokon a stopperórát, utána elvégeznek rajtuk egy előre meghatározott feladatsort, ami a rendszer gyorsaságát, a nyers számítási teljesítményt és a többfeladatúságot is próbára teszi. Ha végeztek, akkor megállítják a stopperórát, és így jön ki a végeredmény.

Nyers erőben egyértelmű a Note 5 fölénye, gyorsabban dekódol videót, mint a társai. A rendszer általános gyorsaságát tekintve (alkalmazások betöltése és hasonlók) szintén a Samsung phablete vezet, de az LG G4 szorosan követi, míg a a OnePlus 2 valamivel lassabb ezeknél. Így összességében a teszt vége előtt még komoly előnye van a Note 5-nek, azonban valahol elvérzik. Ez nem más, mint a memóriakezelés. A korábban betöltött játékok nem mardnak a memóriában, így amikor másodszorra indítják el őket, újra be kell, hogy töltődjenek, ami komoly hátrányhoz vezet. Így végül csak minimális előnnyel nyeri meg a versenyt a dél-koreaiak új csúcskütyüje, a G4 szorosan mögötte végez. A OnePlus 2 a leglomhább a három készülék közül, ami elég meglepő, hiszen az (elvileg) erősebb processzor, a több RAM és a kisebb felbontás is mellette szól. Persze a túlmelegedés miatt lefolytott Snapdragon 810 alig, vagy egyáltalán nem gyorsabb, mint a 808, és valószínűleg a rendszer optimalizálásán is van még mit javítani.

PhoneBuff

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid