Sebességteszt: Galaxy S8 vs. HTC U11 vs. OnePlus 5

0

Sokszor adunk hírt arról hogy különféle okostelefonokat szintetikus teszt alá vetnek. Természetesen már ezekből az eredményekből is sok mindent le lehet szűrni az adott készülék teljesítményével, illetve hardveres összetételével kapcsolatban. Ugyanakkor a való életben nem a pontszámok számítanak, hanem az adott eszköz sebessége. Az alábbi tesztben három jelenlegi csúcskészülék fürgeségét hasonlították össze, melyekben ugyanaz a lapkakészlet dolgozik. Az eredmény pedig nem mindennapi…

Az első próbatétel lényege az, hogy összesen 20 alkalmazást futtatnak sorozatban és egyszerre mind a három okostelefonon, miközben folyamatosan pörög a stopper. A versenyzők pedig a HTC U11, a Samsung Galaxy S8, valamint a OnePlus 5, amelyekben az a közös, hogy a belsejükben Qualcomm Snapdragon 835 chipset dolgozik.

A második felvonásban azt nézik meg, hogy milyen gyorsan nyitja meg az adott készülék az applikációkat a második alkalommal, amikor elméletileg már a háttérben futnak. Ebben a tesztben az operatív memória a főszereplő, amiben a kínaiak zászlóhajó-gyilkos masinája élen jár a maga 8 GB RAM-jával, hiszen a másik kettőben csak fele ennyi van.

A OnePlus 5 már az első körben átveszi a vezetést, a feladatokat mindössze 51.3 másodperc alatt végre is hajtja. Így 3.6 másodperccel gyorsabb, mint a tajvaniak csúcstelefonja, és 12.7 másodperccel sebesebb a Samsung Galaxy S8-nál. A kínai készülék összesítésben is felülkerekedik, 9 másodperccel előzi be az HTC U11-et, míg a dél-koreaiak mobilja 26.2 szekundummal marad le. Íme a videó, tekintsétek meg ti magatok is, a konzekvenciák levonását pedig rátok bízzuk.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid