Itt a Snapdragon 480, a Qualcomm első igazán olcsó 5G-s lapkája

0

A Qualcomm belépőszintű, vagy ha úgy tetszik büdzsé processzorait a Snapdragon 400-as széria foglalja magában, amely most egy vadonatúj lapkakészlettel gazdagodott, a Snapdragon 480-nal. A frissen debütált chipset az első a 400-as termékcsaládban, amely támogatja az 5G hálózatokat, így ha a gyártók alkalmazzák, 2021-ben még olcsóbb mobilok kínálhatnak majd hozzáférést az új generációs telekommunikációs szabványhoz, elősegítve annak szélesebb körű terjedését.

A vadonatúj lapkakészletet 8 nanométeres gyártási eljárással készítik, és a belsejében egy integrált Snapdragon X51 5G modem található, amely támogatja az mmWave-et, illetve a 6 GHz alatti frekvenciákat.

Ami a CPU-t illeti, azerőforrásigényes feladatok végrehajtására Kryo 460 magok állnak rendelkezésre, amelyek alapvetően Cortex-A76 konstrukciók 2,0 GHz-es órajelen, minden másra pedig ott lesznek a Cortex-A55 magok, amik 1,8 GHz-en pörögnek.

A grafikus gyorsítás feladatát egy Adreno 619 modul végzi. Az újdonság az elődjének tekinthető Snapdragon 460 chipsethez viszonyítva kétszeres teljesítményt kínál mind CPU, mind GPU fronton. A mesterséges intelligencia működése pedig 70 százalékkal lesz gyorsabb a Qualcomm Hexagon 686 chipnek köszönhetően.

A további fontos specifikációk között szerepel a 120 Hz-es képfrissítésű megjelenítők támogatása Full HD+ felbontás mellett, támogatottak továbbá a maximum 64 megapixeles érzékelők, plusz lehetséges az 1080p felbontású videók rögzítése 60 képkockával másodpercenként. A lapkakészlet részét képezi a házon belül fejlesztett Spectra 345 ISP képfeldolgozó modul is, amely képes szimultán értelmezni a bejövő információt akár három kameraszenzorból is.

A Snapdragon 480 támogatja az SA és az NSA 5G üzemmódokat, a Dynamic Spectrum Sharing (DDS) technológiát, valamint a Wi-Fi 6 és a Bluetooth 5.1 kapcsolódási lehetőségeket. A Snapdragon 480 lapkával szerelt mobilok várhatóan 2021 első negyedében debütálnak.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid