A Snapdragon 865 gyorsabb lett az új iPhone-ok processzoránál

0

Bár hivatalosan még nincs olyan telefon, amelyben a Qualcomm új csúcslapkája, a Snapdragon 865 dolgozik, a vállalat nemrég kiadott egy prototípust tesztelésre, így kijöttek az első eredmények. Úgy néz ki, hogy sikerült beérni az Apple mobilos hardverét, sőt, egyes tesztekben gyorsabb is lett az új versenyző.

Az alábbiakban az AndroidAuthority méréseit mutatjuk be, kezdjük is mindjárt az egyik legismertebb tesztprogrammal, az AnTuTuval:

Az Apple A13 teszteléséhez egy iPhone 11 Pro Max készüléket használtak, és míg a Snapdragon 855 jelentősen alulmaradt, addig az új 865 már sikeresen túlszárnyalta az almás csúcshardvert.

Egy másik teszt, a Speed Test GX 2.0 szintén azt mutatja, hogy sokat lépet előre a Qualcomm lapkája, különösen processzoros teljesítményben (itt a kisebb szám a jobb):

A grafikus chip (GPU) viszont még mindig jobban teljesített az iPhone esetében, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy itt kisebb volt a kijelző felbontása, így körülbelül 25%-kal kevesebb pixelt kellett megtölteni tartalommal. A teljes teszt megtekinthető a videón:

További tesztek:

Van egyébként olyan terület, ahol még mindig az Apple hardvere a király, ez pedig az egymagos Geekbench teszt, itt magasan vezet az A13, többmagos teljesítményben viszont szinte fej-fej mellett van a két lapka a program szerint.

Végül pár dolog, amik még árnyalhatják az eredményeket:

  • A Snapdragon 865 még nem biztos, hogy teljesen végleges, február előtt nem valószínű, hogy megjelenik ezzel szerelt telefon.
  • Az Apple hardvere viszont pár hónappal korábbi, és hamarabb fog jönni a következő generáció, minden bizonnyal jövő szeptemberben, ami már 5 nm-es lesz, és nagyobb előrelépést hozhat, hasonlóan a Kirin 1020-hoz.
  • A benchmark eredmények jók iránymutatásnak a hardvert illetően, de nem ezeken múlik, hogy mennyire jó egy telefon. :)

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid