Snapdragon 875G processzorral jöhet a Huawei P50

0

A legutóbbi információk szerint a Huawei saját fejlesztésű Kirin chipjeinek befellegzett, ugyanis a gyártást végző TSMC nem üzletelhet tovább a vállalattal az amerikai tiltások miatt. A Mate 40 esetében még nagyrészt megoldott a processzorellátás, a jövőre érkező csúcsmodellek esetében azonban már komoly váltásra kényszerülhet a Huawei.

A korábbi megállapodások értelmében az 5 nm-es Kirin 1020-ból durván 8 millió darab készülhet el, újabb rendeléseket azonban már nem adhat le a Huawei. A processzort a Mate 40 szériánál használják majd fel, amelyből 10 millió darab eladása volt kitűzve célul, tehát szinte biztos, hogy a lapkából már nem jut a Huawei P50 mobilokba.

A legutóbbi hírek szerint a 2021-es Huawei csúcsmobilok már Qualcomm processzorral érkezhetnek, mégpedig a Snapdragon 875G-vel. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy ez mégis hogy valósulhat meg, hiszen egy amerikai hardverről van szó, de van rá magyarázat. Csak a szabad kereskedelem tiltott, ami azt jelenti, hogy az amerikai vállalatok kizárólag speciális engedéllyel szállíthatnak a Huawei-nek. A Qualcomm állítólag már korábban nyújtott be ezzel kapcsolatos kérelmet az Egyesült Államok kereskedelmi hivatalának, és a jelentés szerint meg fogják kapni a szükséges engedélyeket, tehát adhatnak majd el processzorokat a kínai vállalatnak.

Amennyiben nem tévednek a források, és valóban engedélyezik a tranzakciót, akkor nem csak a Huawei P50 mobilokba, de a Huawei Mate 50 szériába is a Snapdragon 875G kerülhet Kirin lapka helyett.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid