Snapdragon 888 kerülhet a Huawei P50-be, de van egy kis csavar a dologban

0

A legfrissebb hírek szerint rendhagyó módon Qualcomm processzor kerülhet a soron következő Huawei csúcsmobilokba, vagy legalábbis valamelyik modellbe, de az amerikai tiltások miatt a kínai vállalat csak a Snapdragon 888 butított változatát kaphatja meg.

Kínai források szerint készül egy új Snapdragon 888 kiadás, amelyben csak LTE modem lesz, ezt azokra a piacokra szánják, amelyeken még nincs kiépítve 5G hálózat, illetve a Huaweinek is kapóra jöhet a dolog, ugyanis a tiltások miatt nem férhetnek hozzá különféle 5G licencekhez. Ezt a butított csúcshardvert azonban elvileg használhatják majd, így végül hosszú késés után megjelenhet a P50 széria, legalábbis állítólag.

A Huawei P50 mobilok elvileg július 29-én mutatkoznak be, ekkor már a pontos specifikációk is ismertek lesznek. Azt még nem tudni, hogy minden verzióban Snapdragon 888 lesz-e, vagy csak bizonyos modellekben, de a Kirin chipek gyártása szinte lehetetlenné vált a tiltások miatt, így van rá esély, hogy a Huaweinek le kell mondania a saját fejlesztésű lapkáról. Persze talán van még némi készletük a Kirin 9000-es egységekből, így ezek is felbukkanhatnak az új zászlóshajókban.

Bár a 4G-s hardvereket talán még be tudja szerezni a Huawei, a Google-szolgáltatásokhoz sajnos továbbra sem lesz hozzáférésük, vagyis GMS nélkül jön a P50 széria. A telefonokon már gyárilag Harmony OS 2.0 fut majd a Huawei saját mobilos szolgáltatásaival, de nagyon úgy néz ki, hogy továbbra is az Android adja a rendszer alapját. Ez persze egyáltalán nem hátrány, hiszen így továbbra is futni fognak az androidos alkalmazások.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid